Baschetul stelist – la înălțime

Sezonul competițional 2015 se profilează a fi unul dintre cei mai buni din ultimii 10 ani pentru câteva dintre echipele clubului noastru. Astfel, polo, hochei și baschet au înregistrat rezultate foarte bune și se bat în continuare pentru primele locuri ale clasamentului.

Astăzi vom vorbi despre echipa de baschet.

Cu o îndelungată tradiție și cu performanțe deosebite în sportul românesc, Steaua CSM EximBank revine spectaculos în vârful ierarhiei interne.

Trecutul, cu rezultate mai mult decât importante, nu fac decât să întărească rolul important al clubului stelist în istoria baschetului românesc. Multiplele participări în cupele europene, în fazele grupelor, au adus rezultate de prestigiu echipei noastre. Victorii memorabile pentru zilele noastre, cum ar fi cea în fața colosului TSKA Moscova, apoi contra altor echipe de top precum Cantu sau Villeurbanne, ori meciuri pe muchie de cuțit cu Maccabi Tel Aviv – cu o performanță rarisimă a jucătorului Costel Cernat, autor a 63 puncte într-o singură partidă împortiva echipei israeliene – sunt de neuitat.

Cu atuul unei asemenea istorii, presărată cu performanțe de excepție, viitorul ne dă dreptul să sperăm la revenirea echipei și în prim planul baschetului european, în condițiile în care parcursul intern al acestui sezon a fost deosebit de reușit. Cu numai 3 înfrângeri în 19 partide, echipa noastră a demonstrat că valoarea lotului este foarte ridicată. Inclusiv campioana și vicecampioana au simțit pe pielea lor că Steaua a devenit o veritabilă forță internă.

Asocierea Stelei cu cei doi importanți parteneri a generat structura unei echipe ce ocupă primul loc și, evident, își dorește să păstreze această poziție până la final.

Inclusiv ultimul meci de campionat, câștigat detașat cu 102-82 împotriva BC Timba Timișoara, arată că baschetbaliștii steliști tratează toate meciurile cu aceeași seriozitate.

Dorința de a câștiga și omogenitatea arătată de-a lungul anului, ne fac să credem că drumul început este foarte bun, iar finalul sezonului va încununa eforturile conducerii clubului și ale secției de a reveni la vârf, acolo unde eram obișnuiți.