Stadionul Steaua

Guvernul a aprobat indicatorii tehnico-economici ai obiectivelor de investiții „Stadion Steaua”, realizate de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, prin Compania Naţională de Investiţii „C.N.I.” – S.A.

Acest act normativ este necesar întrucât stadionul a fost declarat (prin HG nr. 232/2017 pentru modificarea şi completarea HG nr. 1093/2013), stadion de interes public şi de importanţă naţională pentru organizarea, la București, a unor meciuri din cadrul Turneului final al Campionatului European de Fotbal 2020.

Astfel, având în vedere că organizarea EURO 2020 la București reprezintă o mare oportunitate de a ridica nivelul infrastructurii în general și a infrastructurii sportive în particular, arena va fi modernizată şi transformată în stadion de fotbal de categoria a IV-a, conform Regulamentului UEFA privind infrastructura stadionului.

Arena din Ghencea va fi demolată și construită în totalitate, lucrările urmând să înceapă la sfârșitul lunii iunie, conform declarației reprezentantului Companiei Naţionale de Investiţii.

Stadionul Steaua va avea o capacitate totală de 30.500 de locuri pentru spectatori, o suprafaţă desfăşurată de 70.000 mp, 4 vestiare, spații de cazare pentru sportivi (24 de camere), 1.070 mp de spațiu de expunere (muzeu), 980 mp de spaţii comerciale, restaurant  pitch-view/bar sky view. Durata de realizare a obiectivului este de 25 de luni, iar valoarea totală a investiţiei este de 301,77 de milioane de lei, finanţarea fiind asigurată de la bugetul de stat, prin bugetele Ministerului Dezvoltării Regionale și Administraţiei Publice și Ministerului Apărării Naționale.