Timaru, legend reloaded… and re-reloaded!

Unul dintre jucătorii emblematici au hocheiului românesc din ultimele două decenii este Ioan Timaru. El a parcurs la ”Steaua” atât vremurile glorioase, în care a dominat cu autoritate ierarhia internă, cât și pe cele mai puțin fericite: ani cu probleme de lot, financiare, cu suișuri și coborâșuri.

Este liant al trei generații de hocheiști steliști, ofițer al Armatei Române și liderul din teren al echipei. Căpitanul nostru își dorește să readucă în viitorul imediat echipa militară în prim-planul intern, acolo unde o recomandă tradiția și valoarea.

La 40 de ani, ”Timă” nu a trădat culorile de suflet roș-albastre, chiar dacă ar fi avut ocazia. Ofertele, multe, primite atât din țară cât și din străinătate, s-au lovit de un refuz categoric.

Pasiunea stelistă s-a transmis fiului său Robert, de numai 16 ani, devenit coechipier la echipa de seniori. Experiența seniorului se unește cu ambiția juniorului. Robert, crescut în enclava Bălan, județul Harghita, un perimetru favorabil hocheiului, dar ostil Stelei, a fost mereu aproape de echipa militară. De mic copil a participat ca suporter la meciurile echipei noastre, din tribună. Apoi a încălțat patinele, a intrat pe gheață și a devenit o speranță a hocheiului juvenil. Se pare că a moștenit toate calitățile tatălui – incisivitatea, măiestria, viteza și precizia – așa că îl vom vedea în curând evoluând constant în Liga Seniorilor. Valoarea demonstrată până acum ne dă mare încredere pentru anii următori.

Așa cum ascensiunea ui Ioan Timaru a început la ”Steaua” cu rezultate notabile, apoi remarcabile, sperăm continuarea tradiției în familia Timaru, în folosul echipei de club și al echipei naționale.

Mai ales că Robert mai are un frățior care, cum altfel, iubește hocheiul. Ce ziceți de viitoarea linie stelistă: Timaru I – II – III…?