RUGBYȘTII, CU FRUNTEA SUS

Astăzi au avut loc semifinalele Superligii CEC Bank la rugby. În Ghencea, Timișoara Saracens a câștigat un meci extrem de tacticizat, împotriva echipei noastre, CSA Steaua București, cu scorul de 12-5 (6-0). Militarii au început bine, cu o grămadă ordonată foarte puternică, dar fără lansări precise în margine. În prima repriză, trei baloane au fost pierdute pe repunere proprie, iar Vlaicu a ratat două lovituri de pedeapsă din poziții favorabile. Bănățenii au intrat în avantaj, la cabine, 6-0, după reușitele la but ale lui Gabriel Conache.

În partea secundă, disputa de mijlocul terenului a continuat, elanul nostru fiind stopat de altă ratare din poziție ideală a lui Vlaicu. Pe o superioritate, după cartonașul galben văzut de căpitanul echipei, Lucaci, Conache, de la oaspeți, a fructificat pentru 9-0.
A venit apoi cea mai frumoasă fază a meciului, cu șutul la sol al lui Oneone, urmărit perfect de Dascălu, care a pasat din placaj pentru suportul Neagu, acesta înscriind simplu. Oneone a ratat transformarea, iar finalul a fost tot al oaspeților, care au închis meciul după încă o penalitate valorificată de Conache. Absențele lui Tupou, dar mai ales Surugiu, au cântărit enorm în economia acestui duel. Oricum, rugbyștii noștri, antrenați de Cristi Petre, au părăsit terenul cu fruntea sus

Finalele Superligii vor avea loc în cuplaj, duminică, 28 mai, cu începere de la ora 17.00, pe Stadionul Național de Rugby ”Arcul de Triumf” din București. pentru bronz vor lupta Steaua și CSM București.

În timpul meciului, în tribune a circulat urna mobilă care a strâns fonduri pentru tânărul rugbyst Andrei Burdușel, diagnosticat cu o boală gravă.

Distribuire social media