18 februarie-Ziua C.I.S.M.

Ziua Internațională a Sportului Militar se sărbătorește anual, la data de 18 februarie, data constituirii Consiliului Internațional al Sportului Militar. Cunoscut prin acronimul ”C.I.S.M”, este o organizație sportivă internațională, alcătuită din forțele armate ale națiunilor acceptate de Adunarea Generală.

C.I.S.M a fost înființat în 18 februarie 1948 la Nice, Franța, de către 5 națiuni: Belgia, Danemarca, Franța, Luxemburg și Olanda, în prezent fiind a treia organizație ca număr de țări membre (140), după Comitetul Internațional Olimpic și F.I.F.A. Scopul principal al C.I.S.M este de a organiza și desfășura activități de educație fizică și sportive între forțele armate, ca mijloace de promovare și întărire a păcii în lume.

Armata României este membră a acestui organism din anul 1992, având onoarea de a organiza în decursul anilor numeroase campionate mondiale militare, precum:

– Campionatul mondial militar de judo-București/1995

– Campionatul mondial militar de handbal-București/1999

– Campionatul mondial militar de volei-Constanța/2002

– Campionatul mondial militar de schi-Predeal/2005

– Campionatul mondial militar de scrimă-București/2006

Cu ocazia zilei de 18 februarie, sportivii Clubului Sportiv al Armatei Steaua, au desfășurat activități specifice, în timp ce o delegație formată din: colonel Popa Teodor, colonel Vasile Marius, maior Șerban Rodica, căpitan Izbașa-Bănica Sandra, fruntaș Ștefana Florina, fruntaș Rotaru Roxana, fruntaș Rotaru Andrei, fruntaș Ștefana Andrei, fruntaș Garcea Andrei și soldat Nechita Claudia, au reprezentat clubul la activitățile care au avut loc la sediul Ministerului Apărării Naționale.

Distribuire social media