La numai un an de la nașterea sa, clubul militar capãtã contur prin înființarea a 5 secții sportive: motociclism, rugby, handbal, baschet, ciclism.
Totodatã, AS Armata se transformă în Clubul Sportiv Central al Armatei prin Decizia nr. 289 a Ministerului Apărării Naționale.
Atletul Dumitru TĂLMACIU devine primul sportiv militar care doboară un record al României, în proba de 3.000 m, cu timpul de 8:46:2 minute.
Tenismanul Gheorghe VIZIRU câștigă mai multe partide pentru echipa națională de Cupa Davis a României, impunându-se de la început ca una dintre legendele clubului.
1948 este considerat anul marilor realizãri, printre care, se dă în folosință Stadionul Republicii, cu o capacitate de 40.000 de locuri, edificiu sportiv la care și-au adus aportul, prin muncă fizică, sportivii legitimați la clubul militar.
Motocicliștii Ioan SPICIU și Nicolae SĂDEANU cuceresc cinci titluri naționale la probele la care participă.
Tot în acest an, se înființează, după modelul CSCA, Clubul Sportiv Dinamo București, aparținând Ministerului Afacerilor Interne, instituție sportivă care va deveni, în timp, marea rivală a sportivilor steliști.