1956 – CONSACRARE PE ARENELE INTERNAȚIONALE

Clubul militar devine un stindard al României în competițiile internaționale, reușind performațe ce depãșesc dimensiunile acestuia. Sportivii militari sunt prezențe nelipsite în loturile reprezentative, cu performanțe remarcabile pentru club și pentru țarã.

Două medalii de argint pentru schioarea Magdalena MAROTINEANU (proba de coborâre și slalom), la Jocurile Mondiale Universitare de Iarnă.

Primul record mondial al clubului militar – stabilit de Iolanda BALAȘ în proba de săritură în înălțime, primul din cele 14 recorduri mondiale, câte au intrat în palmaresul de excepție al atletei.

Boxerii Gheorghe NEGREA și Mircea DOBRESCU, ca și floretista Olga ORBAN, cuceresc medalii de argint la J.O. de la Melbourne.

Se consemneazã primul titlu de campioană națională pentru echipa de baschet, înregistrându-se în statisticã un record absolut: 42 de puncte obținute într-un campionat din 44 posibile. Printre protagoniști s-au aflat Mihai NEDEF, Florin BURADA, Dumitru FLOREA, Ioan TESTIBAN.

Echipa de rugby câștigă Cupa României, iar echipa de fotbal devine campioană națională. Dupã cucerirea titlului național, echipa de fotbal participã la un glorios turneu amical în Marea Britanie unde, printre altele, remizează cu Arsenal Londra, scor 1 – 1, după care învinge senzațional pe Luton Town, cu 4 – 3, formații redutabile la nivel european.

Echipa națională masculină de volei a României, cu steliștii Roman, Mușat și Mitroi în sextetul de bază, cucerește medalia de argint la Campionatul Mondial de la Paris.

Ciclistul Constantin DUMITRESCU cucerește medalia de argint la ”Cursa Păcii”, eveniment considerat în echivalențã cu Turul Franței, ca amploare.

Distribuire social media