1959 – IOLANDA DE NEOPRIT

Clubul câștigã în toate disciplinele prestigiu la nivel internațional.

Motocicliștii Gheorghe IONIȚĂ, Mihai DĂNESCU și Ion GHEORGHE cuceresc medaliile de aur în Concursul Internațional de la Erfurt.

Gheorghe VIZIRU câștigă, la Sopot, internaționalele de tenis ale Poloniei.

Un nou titlu de campioană mondială universitară și un nou record al lumii pentru Iolanda BALAȘ – SOTER.

La Jocurile Balcanice de la București, Iolanda BALAȘ – SOTER stabilește un nou record național la săritura în înălțime, cu o performanță de 1,84 metri. În ancheta nou instituită, a ziarului ”Sportul Popular”, ea este declarată sportivul anului 1959.

În anul de grație 1959, clubul devine prolific, având din ce în ce mai mulți campioni naționali: 3 titluri pentru box, 2 titluri la bob, 2 titluri la pentatlon, 5 titluri la kaiac-canoe, 4 titluri la canotaj, 5 titluri la haltere și un titlu de campioană pentru echipa militară de baschet.

Handbaliștii Arpad BARABAȘ, Aurel BULGARIU, Mircea COSTACHE, Sabin MARC, Octavian NIȚESCU, Olimpiu NODEA, Cornel OȚELEA și Constantin ȘELARU devin vicecampioni mondiali la handbal în 11.

Rugbiștii Daniel BARBU, Alexandru IONESCU și Alexandru PENCIU aduc titlul de campioni europeni cu reprezentativa națională.

În etapa a XIV-a a campionatului de fotbal, CCA – Dinamo 3 – 3, Ion ALEXANDRESCU marchează golul cu numărul 500 din istoria secției.

Echipa de hochei pe gheață marchează câștigarea celui de-al cincilea titlu național.

Distribuire social media