1967 – STEAUA LA 20 DE ANI

Se împlinesc 20 de ani de activitate ai CSA „Steaua București”, moment de nouã sãrbãtoare, în care clubul primește ordinul ”Meritul sportiv” clasa I. O serie de sportivi și tehnicieni sunt distinși cu alte premii de stat.

Performanțele sportivilor militari continuã sã se înscrie în panoplia sportivã.

Boxerul Nicolae GÎJU cucerește medalia de aur la Campionatele Europene de la Roma.

Călărețul Gheorghe LANGA cucerește 7 locuri întâi în concursurile internaționale.

Floretiștii Iuliu FALB, Mihai ȚIU, Ionel DRÂMBĂ și Ștefan ARDELEANU devin campioni mondiali cu echipa României, la Montreal.

Luptătorul Ion BACIU cucerește medalia de aur la Campionatele Mondiale și primește titlul de ”cel mai bun sportiv al României”.

De asemenea, luptătorul Simion POPESCU devine campion european.

Ilie NĂSTASE își începe ascensiunea în tenisul mondial, învingându-i pe englezii Taylor și Sangster, olandezul Okker, italianul Pietrangeli și spaniolul Santana, sportivi cu notorietate internaționalã.

Halterofilii stabilesc 19 recorduri naționale, cele mai multe fiind realizate de Ficzi BALASZ și Zoro FIAT.

La sporturile de echipã, Steaua aduce în vitrina clubului al 10-lea titlu național, obținut de echipa de baschet. Totodatã, echipa masculină de volei devine campioană națională.

Echipa de fotbal cucerește Cupa României, după 6 – 0 în finală cu Foresta Fălticeni.

Handbaliștii Alexandru DINCĂ, Gheorghe GORAN, Gheorghe GRUIA, Iosif IACOB, Cornel OȚELEA și Ion POPESCU își aduc contribuția la obținerea medaliei de bronz la Campionatul Mondial, cu reprezentativa României.

Distribuire social media