1974 – INAUGURAREA STADIONULUI DE FOTBAL

Pe 9 aprilie, în prezența a 30.000 de spectatori, este inaugurat stadionul de fotbal ”Steaua” din Complexul Ghencea, arenă care ulterior va deveni și casa echipei naționale de fotbal a României, fiind martor a numeroase succese pentru club și pentru tricolori.

Dorel CRISTUDOR aleargă la Naționalele de atletism în sală, pe proba de 60 metri plat, 6,4 secunde, nou record național, record mondial și european egalat.

La Campionatul Mondial de Box, Alex NĂSTAC cucerește medalia de argint, iar Constantin GRUESCU pe cea ce bronz.

Ion TERENTE (kaiac dublu) și Pavel ERAST (kaiac simplu) devin campioni mondiali la Xochimilco, în Mexic.

Trăgătorii Ion CORNELIU, Virgil ATANASIU și Stan MARIN obțin medalie de bronz cu echipa României la mondialele de la Thurn, din Elveția.

Cu un lot format în exclusivitate din steliste (Ana PASCU, Olga SZABO, Ileana GYULAI, Ecaterina STAHL și Magdalena BARTOȘ), România obține medalia de bronz la mondialele de la Grenoble.

Handbalul este reprezentat de steliștii Ștefan ORBAN, Cristian GAȚU, Radu VOINA, Werner STOCKL, Gabriel KICSID, ALexandru DINCĂ și Ștefan BIRTALAN în lotul care obține al patrulea titlu mondial pentru România. La acest eveniment, Ștefan BIRTALAN primește titlul de ”golgeter” cu 43 de goluri înscrise, iar Cristian GAȚU primește titlul de ”cel mai bun jucător” al turneului mondial.

Ilie NĂSTASE îl întrece de două ori pe Bjon BORG în finalele de la Madrid și Hilton Head.

Pe plan intern, halterofilii obțin 12 titluri naționale.

Echipa de rugby devine campioanã națională.

Echipa de handbal campioană națională.

Distribuire social media