Constantin Popovici va concura la toate etapele din Red Bull Cliff Diving

Constantin Popovici este primul român care va concura la toate etapele din Red Bull Cliff Diving. Stelistul este printre cei mai buni 10 săritori de high diving din lume și își dorește să se califice și la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

„Am început deja antrenamentele deoarece anul acesta voi participa atât la concursurile de 10 metri, pentru că îmi doresc mult să concurez la Jocurile Olimpice, cât și la etapele de high diving, ceea ce nu a mai făcut niciun sportiv român până acum”, a spus Constantin Popovici.

Cătălin Preda este un alt sportiv care se află pe lista săritorilor beneficiind de un wild card. Sportivul roș-albastru a reușit să termine pe podium în 2018 la debutul în Seria Mondială, la Mostar, în Bosnia-Herțegovina.  

Cătalin Preda va concura la etapele din Italia și Portugalia, programate în luna iunie.

La startul ediției din acest an vor fi sportivi din 18 țări, la masculin și feminin. Săriturile se realizează de la 27 de metri înăltime, de aproape 3 ori mai mult față de săriturile din concursul olimpic (10 metri). La intrarea în apă sunt sportivi care ating viteza de 85 de km/h.

Cel de-al XI-lea sezon al competiției de high diving începe pe 13 aprilie și are 7 etape. 3 sunt organizate în premieră, prima este la El Nido (Filipine), iar celelalte două sunt la Dublin (Irlanda) și Beirut (Liban).

„Este un calendar interesant și mă bucur că voi avea ocazia să concurez la toate etapele. Dintre cele noi cred că cea mai spectaculoasă va fi în Filipine și mă voi pregăti intens pentru această etapă. Sunt și etape la care am mai participat și asta îmi dă încredere că voi avea un sezon bun alături de cei mai buni high diveri din lume”, a mai declarat Constantin Popovici.

Calendar Seria Mondiala Red Bull Cliff Diving 2019:

13 aprilie – El Nido, Palawan, Filipine
12 mai – Dublin, Irlanda
2 iunie – Polignano a Mare, Italia
22 iunie – São Miguel, Insulele Azore, Portugalia
14 iulie – Beirut, Liban
24 august – Mostar, Bosnia și Herțegovina
14 septembrie – Bilbao, Spania

FOTO: www.redbullcliffdiving.com

Distribuire social media