Egalitate în prima dublă din finala SuperLigii naționale de polo

SuperLiga națională de polo, a programat în ultimul act aceeași finală care se repetă de câțiva ani buni. Steaua clasată pe primul loc al sezonului regulat a început finala în calitate de echipă gazdă cu primele două meciuri disputate în bazinul din cadrul Complexului Sportiv Steaua.

În prima partidă orădenii au deschis scorul dar replica steliștilor a fost promptă și continuată astfel încât spre finalul meciului Steaua conducea categoric, 7-2. În final oaspeții au reușit să mai adauge 2 goluri pe tabela de marcaj, scorul final fiind net favorabil Stelei, 8-4 (2-1), (3-0), (2-1) și (1-2).

Marcatorii steliștilor au fost: Tudor Fulea (3), Levente Vancsik (2), Daniel Robu, Gheorghe Alexandru și Francesco Iudean (1).

Meciul numărul doi, a avut o evoluție neașteptată în comparație cu prima manșă. Oradea a deschis din nou scorul dar spre deosebire de meciul anterior a avut o evoluție foarte bună, astfel că primul sfert a luat sfârșit cu scorul de 4-1, în favoarea oaspeților, avantaj greu de anticipat înainte de startul revanșei.

În repriza a doua Steaua a atacat mai mult încercând să treacă peste momentele dificile din debut meciului. Defensiva oaspeților a fost la înălțime făcând un joc extrem de eficace iar contraatacurile lor au ținut mereu sub presiune apărarea stelistă.

În ultimul sfert s-a intrat cu un avantaj extrem de surprinzător pentru vicecampionii bihoreni. Steaua s-a impus la ultima repriză dar nu a reușit decât să modereze scorul de pe tabelă. Al doilea meci al finalei, a luat sfârșit cu scorul de 12-9, în favoarea adversarilor, Steaua București -CSM Oradea 9-12: (1-4), (3-3),  (1-4) și (4-1).

Mrcatorii steliștilor au fost: Fulea (2), Negrean, Vancsik, Robu, Oanță, Goanță, Szabo și Iudean (1).

Finala se joacă după sistemul 3 din 5, următoarele două întâlniri urmând a se disputa în deplasare, la Oradea în datele de 28-29 mai.

În caz de egalitate întâlnirea decisivă va avea loc în bazinul Steaua din cadrul Complexului Sportiv Steaua, în data de 2 iunie.

Distribuire social media