6 titluri de campioni și 8 medalii la finala Campionatelor Naționale de Sală

Recital stelist în proba de 800 m feminin, protagoniste fiind Claudia Bobocea (2.08,09 min), Florina Pierdevară (2.08,61 min) și Mihaela Nunu (2.08,63 min). Cele trei atlete și-au împărțit medaliile într-o cursă în care Claudia a impus ritmul. O altă medalie, în proba similară masculină, a fost obținută de Valentin Voicu, locul doi cu timpul de 1.52,87 min.

Ionuț Betej a îmbrăcat tricoul de campion după ce a parcurs cea mai lungă probă de sală, 3000 m, în 8.27,80 min, iar Andrei Ștefana a încheiat aceeași cursă pe locul trei, în 8.29,69 min.

Ana Maria Nesteriuc a avut o prestație remarcabilă, impunându-se în proba de 60 m garduri cu un nou record personal, 8,24 sec.

Cum era de așteptat, proba feminină de lungime a fost câștigată de Alina Rotaru cu o săritură care a măsurat 6,60 m. În proba similară masculină, Valentin Toboc a obținut medalia de argint cu rezultatul de 7,84 m, iar la tineret, Ionuț Grecu a obținut aceeași medalie, cu o săritură care a măsurat 7,49 m.
Solitară în lupta cu centimetrii, Daniela Stanciu a câștigat titlul național în proba de înălțime, trecând peste ștacheta ridicată la 1,90m.

Mihai Anastasiu revine spectaculos printre cei mai buni săritori de înălțime din țară, după recordul personal de 2,23 m care i-a adus medalia de bronz.
Un alt atlet de mare perspectivă este tânărul campion Rareș Toader care s-a impus în proba de aruncare a greutății la categoria lui de vârstă cu un excelent rezultat, 19,47 m, aruncare care i-a adus totodată argintul la categoria de vârstă superioară.

La Campionatele Naționale de sală pentru seniori și tineret, desfășurate la Complexul ”Lia Manoliu”, au participat 227 de sportivi de la 71 de cluburi.

Atleții noștri vor participa săptămâna viitoare la Campionatele Balcanice de sală de la Istanbul care reprezintă un bun prilej de realizare a baremurilor pentru Campionatul Mondial indoor de la Portland (SUA).

Distribuire social media