9 MEDALII DE AUR LA CUPA ROMÂNIEI – BOX FEMININ

Săptămâna trecută, Federația Romană de Box a organizat la Râmnicul Sărat  Cupa României la box feminin – senioare, tineret și junioare. Peste 100 de sportive legitimate la 35 de cluburi din țară au fost prezente la întrecere. După încheierea tuturor confruntărilor, CSA „STEAUA BUCUREȘTI” se poate mândri cu obținerea a unsprezece medalii: nouă de aur și două de argint.

Orașul Râmnicu Sărat a fost ales gazdă a acestui eveniment pentru că este un oraș cu tradiție în box și mai ales pentru faptul că aici este născută multipla campioană europeană și vicecampioană mondială, Stela DUŢĂ, legitimată la CSA „STEAUA BUCUREȘTI”.

Pugilistele roș-albastre, antrenate de Mihaela și Adrian LĂCĂTUȘ și-au adjudecat medalii de aur la toate categoriile de vârstă: senioarele Lăcrămioara PERIJOC (54kg), Claudia NECHITA (57kg) și Cristina COSMA (60kg) au urcat pe prima treaptă a podiumului alături de Steluţa DUŢĂ (51kg), cea mai titrată pugilistă la nivel nțional. Aceasta a câștigat pentru a 15-a oară Cupa României!

La tineret, medalia de aur a fost obținută de sportivele Cristina ZORLESCU (64kg), Lenuța FERARU (69kg) și Gabriela ENE (+81kg), iar Alexandra GHEORGHE (48 kg) și Bianca COBZARU (52kg) s-au impus la junioare.

Medaliile de argint au fost ale senioarelor Nicoleta DINUȚ (75kg) și Gina MĂLDĂRĂȘANU (81 kg).

Cupa României, cea mai importantă competiție de box, a reprezentat și principalul criteriu de selecție pentru loturile naționale de junioare, tineret și senioare.

Distribuire social media