Alin Firfirică, medalie de aur la disc la Jocurile Mondiale Militare

Miercuri, 23 octombrie 2019, este ziua în care delegația României prezentă la Jocurile Mondiale Militare de la Wuhan a cucerit cea dintâi medalie de aur. Performerul este atletul clubului Steaua București, Alin Firfirică, sportiv clasat pe locul întâi în proba de aruncare a discului.

Pregătit de antrenoarea Daniela Costian, Alin și-a continuat în China seria de evoluții excelente din această toamnă. Clasat pe locul 4 la Campionatul Mondial de seniori de la Doha, Alin Firfirică a cucerit azi medalia de aur la Wuhan cu o aruncare de 63,88 metri, performanță reușită din a patra încercare. În acest concurs Alin a mai avut alte două aruncări depășite, iar celelalte trei au măsurat astfel: 62,35m, 61,70m, 60,99m.
Pe locurile 2 și 3 ale probei s-au clasat doi sportivi din Rusia: Aleksei Khudiakov – 61,64m și Viktor Butenko – 59,65m. Au participat 12 sportivi.
Tot azi, în proba de săritura în înălțime, stelista Daniela Stanciu a terminat concursul pe locul 4, cu o performanță de 1,84 m. Podiumul probei a arătat astfel: 1. Mariia Lasitskene (Rusia) – 2,01m, 2. Yuliia Levchenko (Ucraina) – 1,92m, 3. Iryna Gerashchenko (Ucraina) – 1,90m.

Aurul lui Alin Firfirică reprezintă a șasea medalie cucerită de România la Wuhan. Celelalte cinci medalii au fost cucerite de următorii sportivi: Ana Maria Popescu – argint la spadă, Andreea Chițu – argint la judo, Andrei Dukov – argint la lupte libere, Suzana Georgiana Șeicariu – argint la lupte libere și Ionuț Zincă – bronz la orientare.

Distribuire social media