Alina Dumitru a dat lecții de judo în mall

Campiona olimpică la judo Alina Dumitru a făcut un show de zile mari în Studioul Campionilor, amplasat în centrul comercial AFI Palace Cotroceni. În cea de a patra zi a Săptămânii Campionilor, destinată judo-ului, Alina a fost prezentă într-o dublă ipostază, atât ca invitat special, cât și ca antrenor al  grupei de copii și juniori a clubului Steaua.

Școlarii și liceenii din mall au asistat, timp de o oră, la recitalul sportiv oferit de micii judoka steliști. Sub conducerea Alinei și a antrenorului Robert Andreescu, juniori cu vârste de la 6 la 17 ani au prezentat elemente specifice de încălzire, elemente acrobatice din judo, tehnici de luptă în picioare și la sol și au făcut o demonstrație de procedee competiționale.

Spectatorii au răsplatit cu aplauze fiecare moment al demonstrației și s-au arătat entuziasmați atunci când una din perechi a executat O SOTO GARI, procedeul cu care Alina Dumitru a câștigat medalia de aur la Beijing.

La fel de aplaudate au fost și lecțiile de judo pe care cei mai curajoși copii din mall le-au primit direct de la campioana olimpică. După doar cateva procedee învățate, aceștia și-au însușit repede spiritul de luptă și au părăsit tatami-ul cu un aer de mari campioni.

Sesiunea de autografe și interviuri care a urmat, a fost un nou prilej pentru cei mici de a pătrunde în tainele judo-ului și de a întelege ce au de făcut pentru a deveni și ei sportivi de renume ai României. Alina a răspuns cu drag zecilor de întrebări, s-a fotografiat cu admiratorii săi și le-a oferit tuturor carduri cu autografe, realizate special pentru acest eveniment.

Săptămâna Campionilor continuă vineri cu un nou sport de mare tradiție în România – handbalul și cu una din legendele steliste ale acestui sport: VASILE STANGĂ, dublu medaliat cu bronz la Jocurile Olimpice din 1980 și 1984, golgeter al Campionatului Mondial de handbal  din 1982, participant la șase ediții ale Cupei Campionilor Europeni și la șase ediții ale Super-Cupei Campionilor Olimpici și Mondiali.

Distribuire social media