Alina Dumitru a fost premiată la Tokyo cu ocazia celebrării a 55 de ani de judo ca sport olimpic

Lumea judo-ului a sărbătorit 55 de ani de când face parte din mișcarea olimpică cu un premiu special conceput de Herend Porcelain. Judo a devenit sport olimpic odată cu ediția Jocurilor Olimpice de la Tokyo (1964) la care au participat 31 de judoka din 27 de țări.

După mai bine de jumătate de secol de sport olimpic, judo-ul românesc a fost reprezentat în gala ce s-a desfășurat pe tărâm nipon, de Alina Dumitru, singura campioană olimpică laureată cu cea mai înaltă distincție. În prezența președintelui Comitetului Olimpic și Sportiv Român Mihai Covaliu, Alina Dumitru a urcat pe scenă alături de alți campioni olimpici, fiind aplaudată și de Alteța Sa Imperială Prințesa Japoniei, Tomohito din Mikasa. Trofeul i-a fost înmânat de către Președintele Federației Internaționale de Judo, domnul Marius Vizer.

Comform Federației Internaționale de Judo, sportiva Clubului Sportiv al Armatei „Steaua” a fost desemnată cea mai bună sportivă la Jocurile Olimpice de la Beijing (2008).

După decernarea trofeului de excelență judoka stelistă a declarat: „Este o onoare să fiu prezentă aici. Judo mi-a oferit ocazia să-mi schimb viața. Sunt mereu recunoscătoare acestui sport uimitor.”

Distribuire social media