Alina Vuc vicecampioană mondială la lupte

Alina Vuc a câștigat medalia de argint (categoria 50 kg) la Campionatul Mondial de lupte (seniori), ce se are loc la Nur – Sultan (Kazakhstan). Finala a pierdut-o în fața Mariei Stadnik, multiplă campioană europeană (7 medalii), fostă campioană mondială (2009) şi dublă vicecampioană olimpică. Sportiva din Azerbaidjan s-a impus la puncte, 13-0, într-un meci în care stelista a primit de două ori îngrijiri medicale în repriza a doua după ce s-a ales cu buza spartă.

Prin accederea în semifinala competiției luptătoarea roș-albastră și-a asigurat prezența la Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020.

Vicecampioana mondială (Paris – 2017) a trecut în calificări de Ellen Riesterer (Germania), 4-2, decizie VPO1. În optimile de finală, a învins-o pe Meng Hsuan Hsieh (Taiwan), 4-0. În sferturile de finală a dominat lupta cu ucraineanca Oksana Livaci (campioana europeană şi medaliată cu bronz la Mondialele din 2018), 6-1, decizie VPO1. Stelista  s-a impus și în semifinale, în fața kazahei Valentina Islamova Brik. La finalul meciului a fost 6-6, dar românca a fost declarată învingătoare.

Românca a revenit pe salteaua de lupte cu doar o lună înaintea Campionatului Mondial după ce a suferit în luna martie o intervenție chirurgicală la genunchi, care a necesitat o perioadă de recuperare de șase luni. Luptătoarea stelistă a avut o singură competiție de verificare înaintea Campionatului Mondial.

Distribuire social media