Ana-Maria Brânză și Monica Iagar s-au “împuns” reciproc într-un mall din București! Ce au avut de împărțit cele două campioane? Aflați aici!


Ce au avut de împărțit cele două campioane? 

Ana-Maria Brânză a provocat-o în mod neașteptat pe fosta atletă Monica Iagăr, în momentul în care aceasta ieșea de la un film din cinematograful aflat în incinta complexului comercial AFI Palace Cotroceni. Monica a fost invitată să-și pună masca și să ridice spada, pentru a o încrucișa cu deținătoarea en-titre a titlului de “cea mai bună spadasină a lumii”. Totul s-a întamplat în ultima zi a ”Saătămânii Campionilor”, acțiune organizată de CSA Steaua și AFI Palace Cotroceni, zi în care scrima a fost “sportul rege”.

În prima parte, publicul din mall a asistat la o demonstrație interactivă de scrimă, susținută de juniorii secției de profil a Clubului Sportiv al Armatei Steaua, conduși de antrenorii Mihai Predescu și Cosmin Hânceanu. Împărțiți pe perechi, juniorii au prezentat cele trei arme din scrimă – spada, sabia și floreta – au făcut demonstrații de procedee și asalturi gustate din plin de toți cei prezenți. De asemenea, doritorii – și nu au fost puțini – au primit primele lor lecții de scrimă de la antrenorii steliști, arătându-se extrem de entuziasmați de această experiență.

Atmosfera a fost și mai insuflețită în cea de-a doua parte a zilei, când în mall și-a facut apariția invitata specială a Studioului Campionilor – multipla medaliată olimpică, mondială și europeană Ana-Maria Brânză. Cu dezinvoltura-i caracteristică, Ana-Maria a intrat repede în joc și, după ce a mulțumit publicului pentru primirea călduroasă, a lansat o ofertă inedită. Astfel, tinerii și copiii prezenți au fost invitați să o provoace la duel pe vicecampioana olimpică de la Beijing, oricine reușea să o atingă fiind premiat automat de organizatori.

Puștii din mall, dar și cei mai mari s-au îngrămădit să o provoace pe spadasină, mulți dintre ei reușind chiar să puncteze, cu sprijinul complice al campioanei. Provocările au continuat chiar și după timpul destinat asalturilor, Ana-Maria întrerupând în cateva rânduri interviurile din Studioul Campionilor sau sesiunea de autografe, pentru a răspunde unor noi invitații la duel.

Momentul cel mai gustat a fost întâlnirea neașteptată a spadasinei cu buna sa prietenă, Monica Iagar, pe care a și provocat-o la duel. Deși cele două combatante au folosit spadele de plastic, lupta s-a lasat și cu câteva “înțepături”, nu foarte dureroase. În cele din urmă, asaltul s-a încheiat cu victoria Anei și cu reproșul în glumă al Monicăi: “Ai pierdut cu puștanii de mai devreme, dar pe mine m-ai zvântat”. “Nu puteam să iau bătaie și la atletism și la scrimă. Trebuia să-mi iau și eu revanșa, nu vezi câți admiratori am aici?”, a glumit la rândul ei Ana-Maria Brânză.

La finalul acțiunii, organizatorii s-au arătat încântați de reușita proiectului “Săptămâna Campionilor”, prin care elevii bucureșteni au avut ocazia să intre în contact cu diferite sporturi, să înțeleagă importanța acestora pentru sănătatea și pentru dezvoltarea lor personală, să stea de vorbă cu mari sportivi ai României precum Camelia Potec, Virgil Stănescu, Sandra Izbașa, Alina Dumitru, Vasile Stângă sau Ana-Maria Brânză și să afle secretele din spatele marilor performanțe ale acestora.

Distribuire social media