Andreea Ana: “A fost un moment unic si memorabil!”

Pe 20 aprilie 2023, luptătoarea stelistă Andreea Ana a cucerit medalia de aur la Campionatul European de lupte pentru seniori de la Zagreb! În finala probei de 55 kg, sportiva noastră a învins-o net pe reprezentanta Ungariei, Erika Bognar, scor 8-0, și a cucerit o nouă medalie de aur la această competiție!

Andreea Ana și-a păstrat astfel titlul câștigat în 2022, la Budapesta.

Revenită în țară, sportiva Clubului Steaua București are parte de câteva zile de vacanță, urmând ca din 8 mai să urce la Piatra Arsă pentru un nou stagiu de pregătire.

Ce reprezintă pentru tine al doilea titlu european de seniori consecutiv?

Îmi oferă încredere suplimentară și mă motivează pentru ceea ce urmează.

După argintul de la tineret, de la București, care nu te-a mulțumit, ai mers la Zagreb cu o oarece teamă?

Într-adevăr nu am fost mulțumită de argintul de la București, dar a fost o medalie muncită de care m-am bucurat. Dar nu mi-a adus teamă. Acea înfrângere m-a ajutat să mă mobilizez pentru Europenele de la Zagreb și să nu mai repet greșelile de la București. Acest sport este imprevizibil si ține foarte mult și de ziua respectivă atunci când se întâlnesc doi sportivi de valori apropiate.

Ești dublă campioană europeană de seniori la doar 22 de ani. Cum te simți în această postură?

Aceasta postură de dublă campioană europeană la doar 22 ani îmi oferă o satisfacție sufleteasca enormă. Îmi demonstrează că munca pe care o depun nu este în zadar și mă face să îmi doresc mult mai mult de la mine.

Cum a fost momentul în care antrenorul te-a purtat pe umeri după succesul din finală?

A fost un moment unic si memorabil. Toate aceste medalii sunt rezultatul muncii în echipă. Eu și antrenorul meu avem o relație bazată pe respect și m-am bucurat că am putut flutura steagul României împreună.

Cum te-au așteptat cei dragi acasă? Ai primit vreun cadou special după acest succes?

Am fost întâmpinată cu flori când am ajuns la aeroport de către echipa Federației Române de Lupte și de către oficialii Clubului Steaua. Familia și cei dragi mă susțin mereu în ceea ce fac si nu e nevoie să primesc cadouri speciale de la ei după un așa success. Mă consider extrem de norocoasă pentru persoanele pe care le am în jur.

Ce urmează pentru tine în 2023?

Toată atenția mea se îndreaptă către Campionatul Mondial de seniori, din luna septembrie care este si criteriu de calificare la Jocurile Olimpice. Îmi doresc ca până atunci să intru în cea mai bună formă si să pot lupta la capacitate maximă.

Visul cel mare se poate împlini anul viitor, la Jocurile Olimpice de la Paris?

Se pot întâmpla multe până anul viitor. Vreau să iau totul treptat. Prima dată trebuie să mă calific și apoi să mă gandesc mai departe. Cu o formă fizică bună, cu un psihic puternic și o zi bună, orice vis poate deveni realitate, chiar și la Paris.

Distribuire social media