Andreea Ana și aurul obținut acasă

Andreea Beatrice Ana, sportiva Stelei, a obținut la Campionatele Europene găzduite de București, al treilea titlu continental consecutiv. Luptătoarea noastră se focusează acum pentru calificările la Jocurile Olimpice.

Andreea Beatrice Ana a măturat cu adversarele până în finală la Europenele din Sala Polivalentă din București. Sportiva născută pe malul Mării Negre, la Mangalia, a trecut cu 11-0 de Sezen Bechetova Belberova (Bulgaria), în sferturi a eliminat-o pe Mariia Vynnyk (Ucraina), scor 9-0, pentru ca în semifinale să o depășească pe germanca Anastasia Blayvas, 9-3.

În lupta pentru aur, Ana a dat peste moldoveanca Mariana Drăguțan. S-au mai întâlnit, o învinsese de fiecare dată. Nu a avut emoții prin prisma adversarei. Palpitațiile ei au fost date de faptul că lupta acasă, în fața românilor ei. Dar a ieșit bine. Andreea Ana a dominat lupta și a câștigat înainte de limită, 11-0.

Aplauzele din sală mi-au dat energie!

A fost mai întâi Budapesta 2022, apoi Zagreb 2023 și acum București 2024. Este al treilea titlu european consecutiv pentru mine, dar acesta mă bucură cel mai tare pentru că este acasă. Sunt foarte fericită că l-am obținut acasă, alături de toţi românii. Aurul se simte cel mai bine când îl câştigi acasă. Sunt foarte recunoscătoare pentru susţinere, aplauzele din sală mi-au dat energie şi adrenalină, să mă lupt şi să câştig”, a declarat sportiva roș-albastră.

Recunoaște că a avut emoții, mai ales pe podium, când i s-a cântat „Deșteaptă-te, române!”. S-a simțit atât de mândră că a reușit și la ea acasă. Privește mulțumită la medalia de la gât pentru care a muncit atât, dar știe că de acum va fi și mai greu. Are de obținut calificarea la Jocurile Olimpice.

Acest European nu a fost obiectivul meu principal din acest an. Este doar o etapă de pregătire pentru turneele de calificare la Jocurile Olimpice. Aşa că, toată atenţia mea se îndreaptă către turneele preolimpice. Îmi doresc foarte mult să mă calific la Paris”, spune sportiva de 23 de ani.

Vreau să obțin calificarea la Baku!

Andreea are două șanse de calificare la Jocurile Olimpice. Mai întâi va fi turneul European de la Baku (5-7 aprilie). „Acolo vor fi doar două locuri disponibile. Practic trebuie să ajung în finală. Acesta e gândul meu din fiecare zi”, spune luptătoarea Stelei.

Dacă Ana nu va obține calificarea la Baku, ultima șansă se va ivi la turneul mondial de la Istanbul (9-12 mai). „Nici nu vreau să mă gândesc. Acolo va fi mult mai greu, vor veni luptătoare foarte bune din toată lumea. Vor fi trei locuri disponibile, dar nu mai vreau să aștept atât. Ținta mea e o calificare de la Baku”, spune hotărâtă tripla campioană europeană.

Felicitări, Ana!❤️💙Îți ținem pumnii și suntem alături de tine. Suntem convinși că ne vei saluta de la Paris!

Distribuire social media