Andrei Dukov, locul 5 la CE de lupte de la Bucureşti

Stelistul Andrei Dukov a fost foarte aproape marți seara, 9 aprilie 2019, de a aduce prima medalie pentru România la Campionatele Europene de lupte pentru seniori de la Bucureşti.

În limitele categoriei  57 kg. Dukov l-a învins în primul tur pe armeanul Matevosyan iar în sferturi de finală a trecut de italianul Givi Davidovi.  În semifinale Andrei Dukov a fost învins de rusul Musulman Sadulaev, dar tot mai avea o şansă la medalii calificându-se în finala pentru bronz acolo unde a luptat cu nord-macedoneanul Vladimir Egoro.
Macedoneanul a condus cu 2-0 dar Dukov a reuşit să întoarcă scorul în prima parte a reprizei a doua conducând el cu 4-2 . Finalul i-a aparţinut lui Egorov care a reuşit să castige meciul şi medalia de bronz cu 7–4 ,iar Andrei Dukov a încheiat concursul pe locul 5.

“ Nu ştiu ce nu a mers. A fost mai bun ca mine, dar tot mă voi califica la Jocurile Olimpice de la Tokyo”, a declarat la final Andrei Dukov în exclusivitate pentru Steaua TV.

Miercuri intră în concurs şi luptătoarele de la Steaua. Ştefania Priceputu la categoria 50 kg. o va întâlni în primul meci pe Miglena Selishka din Bulgaria, Andreea Ana  va lupta cu italianca Arianna Carierri la categoria 55 kg. iar la 59 kg. Kateryna Zhydachevska va încerca să treacă în primul tur de Carola Rainero tot din Italia.

Meciurile preliminare vor începe de la ora 11:30, iar semifinalele şi meciurile pentru medalii de la ora 17:15 la Sala Polivalentă din Bucureşti.

Distribuire social media