ANDREI TOADER MERGE LA RIO!

Campionatele Internaționale ale României, găzduite la Pitești, s-au bucurat și în acest an de o prezență destul de numeroasă. Începând cu acest an, competiția poartă numele singurei duble campioane olimpice române în primul sport olimpic, “Iolanda Balaș Soter”. Cea de-a 61-a ediție a tradiționalelor campionate a adus atleților steliști toată gama de performanțe – de la medalii, la recorduri naționale și chiar mult-râvnitul bilet pentru Rio.

Andrei Toader a stabilit un nou record național de tineret, printr-o aruncare a greutății care a măsurat 20,54 m. Totodată, stelistul în vârstă de 19 ani și-a asigurat prezența la Jocurile Olimpice de la Rio, depășind cu patru centimetri baremul de calificare. Cu acest rezultat, Andrei a ocupat primul loc în topul celor mai bune performanțe ale ediției din acest an.

Cu medalii de aur au fost recompensate și rezultatele obținute de Alin Firfirică la aruncarea discului (57,87 m), Alina Rotaru în proba de lungime (6,44 m) și George Zaharia la aruncarea suliței (76,07 m). Valentin Toboc și Valentin Boicu s-au clasat pe a doua treaptă a podiumului în probele de lungime, respectiv 800 m, iar Cristina Bujin și Ionuț Grecu au obținut medalii de bronz în probele triplusalt și săritură în lungime.

De remarcat este și performanța junioarei Marina Baboi. Stelista a reușit să urce pe a treia treaptă a podiumului la categoria seniorilor în proba de 100 m, finalizând cursa în 12,08 sec. Rezultatul reconfirmă calificarea la Campionatele Europene de Juniori II, care se vor desfășura luna viitoare în Georgia.

Tot pe stadionul ”Nicolae Dobrin” din Pitești, s-a desfășurat a doua etapă a Campionatului Național în aer liber, concurs în cadrul căruia steliștii au câștigat trei medalii de aur și două de argint. Nicoleta Anghelescu a câștigat proba de aruncare a suliței (52,11 m), Marius Bușcă pe cea de 1500 m (3.57,54 min.), iar Andrei Ștefana s-a impus la 3000 m (9.02,28 min.). Pe locul doi s-au clasat Bianca Lazăr Fazecaș și Ionuț Betej în probele de aruncare a ciocanului, respectiv 3000 m obstacole.

Distribuire social media