Argint pentru România U23 la Campionatul Mondial de Winter Triathlon

În cadrul Campionatului Mondial de Winter Triathlon 2020, ce s-a desfășurat la  Asiago (Italia), sportiva roș-albastră Rășină Maria Luiza a obținut medalia de argint la categoria U23. Stelistul Viorel Pălici s-a clasat pe locul 11 în concursul individual, la doar 9 secunde de TOP 10, el având mari probleme cauzate de defecțiunile bicicletei.

În cadrul unui concurs de Winter Triatlon sportivii aleargă 8 kilometri pe zăpadă, parcurg 14 kilometri de mountain bike tot pe zăpadă și 12 kilometri de schi fond. Triatlonul de iarnă este în cursă pentru prezența în calendarul oficial al Jocurilor Olimpice din 2022.

Echipa de ștafetă mixtă a României, formată din steliști Viorel Pălici și Maria Luiza Rășină, s-a clasat pe locul 5. Fiecare component al echipei a avut de parcurs de câte două ori un traseu de alergare 1,5 kilometri, bicicletă 2,5 kilometri și schi fond 2,7 kilometri. Traseul a fost unul foarte tehnic. Timpul ștafetei echipei tricolore a fost de o oră și 26 de minute. Podiumul a fost ocupat de echipa Rusiei (Campioni mondiali cu timpul 1h 21’08”) urmată de cea a Italiei și Cehiei. Pe locul patru a fost echipa Slovaciei.

România va fi gazda Campionatelor Europene de Winter Triathlon, programate în 29 februarie – 1 martie la Cheile Grădiștei. Complexul Sportiv de la Cheile Grădiștei a devenit deja traditionalul loc gazdă al competițiilor europene de Winter Triathlon, după ce Federația Română de Triatlon a organizat aici Campionatele Mondiale din 2018 și cele Europene din 2019.

Competițiile din cadrul Campionatului vor include atât Campionatele Europene de Elite, Juniori, U23, cât și de Amatori Age Group, alături de deja tradiționala alergare de noapte Dracula Winter Night Run.

Foto: Federația Română de Triatlon

Distribuire social media