Atleta Claudia Bobocea, prima stelistă calificată la Jocurile Olimpice de la Tokyo

Clubul Steaua București are prima sportivă calificată la Jocurile Olimpice de la Tokyo, de anul viitor. Atleta Claudia Bobocea a făcut sâmbătă, 20 iulie 2019, baremul de calificare în proba de 1.500 de metri.
Prezentă la etapa Diamond League de la Londra, Claudia a alergat cursa cu timpul de 4:02,27 (PB), ceea ce reprezintă calificarea la marea competiție de anul viitor.

„A fost o vreme excelentă, adică aproximativ 22-23 de grade Celsius, și într-un stadion plin ochi, ca la Mondiale sau Olimpiadă, nivelul de determinare a fost altul! Sentimental, vorbind! Venim dintr-un stagiu de pregătire la altitudine, în Font Romeu (Franța), iar marți (16 iulie) am concurat într-o întrecere la Sotteville de Rouen (4:08,70), tot în Franța. Chiar am avut puțin emoții, pentru că trecerea de la altitudine la șes, ar mai fi necesitat un pic de acomodare. M-am bucurat mult, însă, cred că pe ultima parte a cursei Claudia chiar ar fi putut mai mult. Dar suntem foarte bucuroși”, a declarat antrenorul Valentin Anghel pentru site-ul oficial al FR Atletism.
FOTO: FRA

Distribuire social media