Bazinul de înot al clubului Steaua devine câmp de lupta pentru copiii cu autism

Bazinul de înot al Clubului Sportiv al Armatei Steaua, devine câmp de luptă! Două echipe formate din copii practicanți ai înotului de performanță vor face valuri de bine pentru a asigura accesul gratuit la programe de recuperare prin sport și aquaterapie a 100 de copii cu autism din cadrul Asociației Conil.

Luptătoarele Armatei și Forțoșii Armatei se confruntă sâmbătă, 19 iunie 2021 începând cu ora 10:00 în cea mai frumoasă și colorată competiție a binelui, Conil Swimming Army eveniment organizat de Asociația Conil în parteneriat cu CSA Steaua. Competiția se desfășoară și este organizată în cadrul Swimathon București 2021, în vederea susținerii proiectului Conil – Aquaterapie pentru copiii cu autism, având ca scop strângerea de fonduri necesare asigurării unor programe gratuite de recuperare prin sport a 100 de copii diagnosticați cu autism.

15 copii cu vârste cuprinse între 10-12 ani vor face valuri de bine în beneficiul copiilor cu autism. După lecția demonstrativă pe care aceștia o vor prezente, copiii performeri își vor îmbrăca costumele de profesori și vor deveni antrenori pentru 20 de copii cu autism invitați la eveniment. Astfel, copiii vor crea o punte de legătură pe apă și pe uscat între lumea copiilor cu autism și lumea noastră, depășind împreună barierele comunicării dintre cele două lumi.

Alături de aspiranții la cele mai înalte podiumuri ale lumii, este si David Popovici, cel mai tânăr component al Team România la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

Copiii înotători de performanță se vor bucura și ei de o mare surpriză! Campioană olimpică Camelia Potec, președintele Federației Române de Natație și Pentatlon Modern, îi va premia și îi va încuraja în a continua pregătirea spre marea performanță dar și în a rămâne implicați în viața noilor lor prieteni, copiii cu autism din Asociația Conil. Camelia Potec va fi însoțită de o altă campioană olimpică, Simona Gherman! Echipa copiilor performeri este încurajată și de ce celelalte campioane olimpice ale clubului militar – Sandra Izbașa, Ana Maria Brânză și Alina Dumitru care însă nu pot fi prezente la eveniment!

„Sunt impresionată de desfășurarea de forță a micilor Forțoși și a Luptătoarelor Armatei, de creativitatea lor, de implicarea și mobilizarea lor extraordinară dar mai ales de bucuria și entuziasmul de a face bine, de a ajuta, de a întinde o mână copiilor cu autism spre a-i aduce cu un pas mai aproape de lumea noastră. Nu pot să nu remarc și determinarea și dedicarea antrenorului lor, Bogdan Văleanu care iată, crește nu doar campioni ci oameni cu adevărat responsabili, atenți mereu la nevoile celor din jur! Gestul Dariei Manea de a-și dona cea mai recentă medalie celui ce va dona cea mai mare sumă pentru echipa sa  este unul cu adevărat impresionant. Le mulțumesc tuturor și știu că gestul lor va fi cu siguranță răsplătit!” a declarat Simona Gherman.

De asemenea, antrenorul Bogdan Văleanu a declarat: „Natura ne aseamăna. Educaţia ne deosebeşte. Ei, copiii, sunt viitorul. Noi, adulții, trebuie să ne străduim să formăm noua generație în ideea gândirii independente și, în acelaşi timp, să acționeze în direcția dezvoltării pozitive a comunităţii. “Educaţia este ceea ce supravieţuieşte după ce tot ce a fost învăţat a fost uitat.” Sunt extrem de mândru de implicarea copiilor pe care îi antrenez și încerc să îi formez. Prin puterea exemplului au realizat ca ei sunt norocoși și vor să ajute necondiționat copiii cu nevoi. Compasiunea este cea mai puternică armă pe care o vor putea folosi pentru a schimba lumea. Mă înclin în fața persoanelor care au simțit entuziasmul copiilor și au înțeles scopul acestei acțiuni înțelegând că faptele sunt cele mai bune interpretări ale gândurilor unui copil”.

Până la 31 iulie, cei ce simt, pot și vor să intre în valul de bine al Luptătoarelor Armatei și al Forțoșilor Armatei, pot face donații pe linkurile:

Forțoșii Armatei – CSA Steaua București

Luptătoarele armatei – CSA Steaua București

Distribuire social media