Bilanț roș-albastru la Wimbledon

Un număr de patru jucătoare steliste s-au aflat, în acest an, pe listele de start ale turneului de tenis de Mare Șlem de la Wimbledon, din Anglia.

La proba de simplu, pe iarba londoneză, Ana Bogdan a fost întrecută de iberica Lara Arruabarena, cu scorul de 6-1, 3-6, 8-6, în primul tur.

Mihaela Buzărnescu a trecut cu succes de primele două tururi, după victoriile cu Aryna Sabalenka (Belarus) 6-7, 6-1, 6-4, respectiv Katie Swan (Marea Britanie) 6-0, 6-3. Mihaela Buzărnescu, a cărei ascensiune a adus-o pe locul 28 în lume, va juca împotriva celebrei Katerina Pliskova (Cehia), numărul 7 mondial.

Alexandra Dulgheru, venită după trei victorii în calificări, a trecut de manșa inaugurală pe tabloul principal, după succesul cu Kristina Pliskova (Cehia), 6-4, 1-6, 6-2. Apoi ea a fost învinsă de americanca Venus Williams, fost lider mondial, cu scorul de 4-6, 6-0, 6-1.

Frumoasă a fost surpriza oferită de Gabriela Ruse, care a trecut de calificări și apoi a avut 6 mingi de meci împotriva polonezei Agnieszka Radwanska. Până la urmă jucătoarea stelistă a cedat cu scorul de 3-6, 6-4, 7-5.

Pe tabloul de dublu feminin, Ana Bogdan face pereche cu o jucătoare din SUA, Kaytlin Christian. Cele două au trecut de turul întâi, după succesul repurtat în fața tandemului Y Duan (China) – A. Sasnovich (Belarus), cu scorul de 6-3, 6-4. O altă stelistă, Irina Bara, alcătuiește echipă cu Alize Cornet din Franța, ele urmând să debuteze împotriva favoritelor cu numărul 4, A. Klepac (Slovenia) – MJ Martinez-Sanchez (Spania).

Mihaela Buzărnescu, alături de o altă româncă, Irina Begu, au fost desemnate drept favoritele cu numărul 15 la câștigarea trofeului. Ele vor juca împotriva unei perechi a cărei compoziție este D. Gavrilova (Australia) – V. Lapko (Belarus).

Mihaela Buzărnescu joacă și la dublu mixt, alături de polonezul M. Matkowski. Primul lor meci îi va opune în fața perechii D. Sharan (India) – A. Rosolska (Polonia).

Distribuire social media