Bogdan Kotnik, după victoria cu Dinamo: “Avem un grup bun, avem calitate!”

Steaua a reușit o victorie extrem de importantă sâmbătă seara, în etapa a cincea a Diviziei A1: 3-2 în deplasare cu rivala Dinamo, după o revenire fantastică de la 0-2. Tehnicianul Bogdan Kotnik prezintă, într-un interviu acordat paginii oficiale de Facebook a Clubului Steaua secretele succesului din Ștefan cel Mare și recunoaște că urmează un joc dificil la Zalău, în Cupă.

  • Cum ați reușit să reveniți de la 0-2 și să învingeți Dinamo chiar la ea acasă?

Nu am început foarte bine. Unii jucători nu au fost la nivelul lor, iar Dinamo a început cu presiune mare la serviciu. Apoi, pe parcurs, am făcut câteva schimbări și băieții au reacționat foarte bine. Viber și Iftime au schimbat energia echipei, nivelul de joc a crescut și așa am reușit să întoarcem meciul și să ne impunem.

  • Ce reprezintă acest succes pentru Steaua?

Este doar o victorie. Drumul este lung și dificil în acest campionat, care este foarte strâns. Dar noi creștem, atât individual, cât și ca echipă. Iar acest lucru este important pentru noi.

  • În primele cinci etape ați jucat cu 4 formații foarte puternice: Rapid, Arcada, Corona și Dinamo. Care este nivelul Stelei în acest campionat?

Am avut un program foarte greu, iar acum ne va fi mai ușor. Acum nu sunt atât de concentrat pe clasament. Pentru mine este important ca echipa să crească de la un meci la altul. Avem un grup bun de băieți, avem calitate, trebuie doar să continuăm să muncim din greu.

  • Urmează primul meci în Cupă, la Zalău. Poate Steaua să câștige un trofeu în acest sezon?

Ca antrenor, trebuie să cred că putem câștiga ceva important. Dacă nu aș crede, nu aș fi antrenor. Dar, repet, trebuie să ne concentrăm pe îmbunătățirea jocului. Rezultatul este o consecință a muncii pe care o facem în fiecare zi. La Zalău ne asteptăm la un meci greu, dar sunt sigur că jucătorii mei știu cat de importantă este această întâlnire pentru noi… Eu cred în jucatorii mei!

Partida dintre SCM Zalău și Steaua, din turul sferturilor de finală ale Cupei României va avea loc miercuri, de la ora 18:00. În campionatul Diviziei A1, roș-albaștrii vor primi sâmbătă, 18 noiembrie, de la ora 17:00, pe teren propriu, replica formației UVT Timișoara.

Distribuire social media