BRONZ EUROPEAN PENTRU VLAD MARIEA!

Stelistul a reușit cea mai importantă performanță din cariera sa, cucerind prima medalie într-o competiție de mare anvergură.

La doar 19 ani, Vlad Mirea a câștigat bronzul la categoria 74 kg a stilului de lupte greco-romane, după un parcurs spectaculos la Campionatele Europene U20. În optimi a trecut de austriacul David Halbeisen prin superioritate tehnică, mai apoi, în sferturi, l-a întâlnit pe vicecampionul mondial de juniori, rusul Akhmed Kaztsukov, pe care a reușit să-l domine cu 4-1. În semifinale a pierdut în fața ucraineanului Artem Matias, iar pentru medalia de bronz l-a învins pe austriacul Roland Scwarz, în fața căruia s-a impus clar, cu 7-1.

“Am simţit că va veni şi clipa aceasta, să bucur o sală întreagă de români care au fost cu ochii şi cu sufletul îndreptat către mine. A fost o zi mare pentru mine, mi-am dorit enorm de mult această medalie, iar toată munca mea a dat roade. Sunt mândru că sunt român şi că am reuşit să flutur steagul ţării mele”, a declarat Vlad Mariea la finalul competiției. El va concura la Campionatele Mondialele de juniori din Franța, unde speră să cucerească o nouă medalie.

Campionatul European U20, găzduit în premieră de România, continuă pe parcursul acestei săptămâni, până duminică, la Sala Polivalentă din București. Competiția reunește aproximativ 700 sportivi, din 38 de națiuni.

 

 

 

 

Distribuire social media