Bronz la Campionatele Europene de la Brandenburg (Germania)

Stelista Laura Oprea și Mădălina Bereș au cucerit medaliile de bronz în proba de dublu rame fără cârmaci. Timpul realizat de tricolore a fost 07:47:180, fiind devansate de britanicele Helen Glover – Heather Stanning (07:35:930) și de germancele Kerstin Hartmann – Kathrin Marchand (07:43:810).

Tot duminică, de la ora 13:48 a fost programată și finala probei feminine de opt rame cu cârmaci. Stelistele Ioana Vrînceanu, Iuliana Popa și Roxana Cogianu, alături de Ioana Strungaru, Mihaela Petrilă, Adelina Bogus, Andreea Boghian, Irina Dorneanu și Daniela Druncea s-au clasat pe locul patru, cu timpul 06:58.260.

Steliștii Cristi Pîrghie și Adam Constantin care, împreună cu Neculai Aniculesei și Alexandru Macovei, au format echipajul de patru rame fără cârmaci, s-au clasat pe locul trei în finala B, cu timpul 06:14.200.

Echipajele de dublu feminin fără cârmaci și cel masculin de patru rame fără cârmaci sunt deja calificate la Jocurile Olimpice de la Rio. Pentru cel de opt, biletele pentru olimpiadă se vor disputa la Regata de calificare de la Lucerna, care va avea loc peste două săptămâni.

Distribuire social media