BRONZ OLIMPIC PENTRU ECHIPAJUL DE 8+1!

Rezultat de prestigiu înregistrat de echipajul feminin de 8+1 al României. Având printre titulare canotoarele steliste Roxana Cogianu, Laura Oprea și Iuliana Popa, barca României s-a aliniat în finala olimpică alături de alte 5 ambarcațiuni. Fără să fie cotată printre favorite, echipa noastră și-a propus o participare și o clasare cât mai bună.

Calculele hârtiei păreau a se confirma până la trecerea liniei imaginare de 1500 m, pe care barca României a trecut-o pe poziția a 5-a. De aici a început o adevărată cursă de urmărire, echipajul nostru avansând constant, iar la finișh ajungând aproape concomitent cu echipajul britanic. Doar la fotografie au putut fi diferențiate cele două schifuri, britanicele câștigând argintul cu un avantaj extrem de mic. Cu timpul de 06:04,100 min. pe distanța de 2000 de m, România a cucerit medalia de bronz în proba regină a canotajului.

Sportivelor antrenate de Mircea Roman, Veronica Cochela și Doina Ignat, au cucerit singura medalie pentru sportul pe apă românesc la RIO 2016.

Distribuire social media