CAMPIONATUL EUROPEAN DE SCRIMĂ – CADEȚI ȘI JUNIORI

Săptămâna aceasta, la Plovdiv (Bulgaria) s-a desfășurat o nouă ediție a Campionatului European de scrimă pentru cadeți și juniori. Este considerată cea mai importantă competiție din Europa în 2017, care a reunit cele mai puternice țări din Europa pentru o competiție extrem de disputată și de spectaculoasă.

Prezentă la Plovdiv cu o delegație formată din 39 de sportivi, România a încheiat în forță probele pentru cadeți din cadrul Campionatului European și a cucerit trei medalii: o medalie de argint (floretă feminin echipe) și două de bronz (spadă masculin echipe și sabie masculin echipe).

La Proba de SABIE MASCULIN ECHIPE: echipa reprezentată de Matei ANICULOESEI (CSA Steaua), Răzvan STĂNESCU (CSS Slobozia), Andrei PĂȘTIN (CS Dinamo), Rareș AILINCA (CSM Brașov) și coordonată de pe margine de antrenorul de echipă Adrian CÂRLESCU BADEA, a obținut locul 3 și medalia de bronz și a avut următorul parcurs:  

TABLOUL DE 16

România – Franța 45-38

TABLOUL DE 8

România – Ucraina 45-35

SEMIFINALE

România – Ungaria 44-45

FINALA MICĂ

România – Marea Britanie 45-33.

Sportivul legitimat la CSA „STEAUA BUCUREȘTI”, Matei ANICULOESEI, este cel care a câștigat locul 1 in clasamentul general al Circuitului European de Cadeți 2016-2017.

FLORETĂ FEMININ ECHIPE: România a fost reprezentată de Anca SĂVEANU (CSA Steaua), Rebeca CÂNDESCU (CSA Steaua), Andreea GHEORGHE (CSA Steaua) și Raluca DRAGHICI (CS Farul Constanța). Fetele au prins o zi de neuitat și au reușit să aducă României cea mai strălucitoare medalie de până acum de la întrecerile din Bulgaria: argintul!

Echipa pregătită de Petre DUCU a avut următorul parcurs la Plovdiv:

TABLOUL DE 16

România – Suedia 45-25

TABLOUL DE 8

România – Cehia 45-24

SEMIFINALE

România – Ucraina 45-30

FINALA MARE

România – Italia 32-45

Medalia de bronz a fost câștigată de către Rusia, care a trecut în finala mică de Ucraina, scor 45-16. Au participat 17 formații.

De duminică, 5 martie 2017, la Plovdiv continuă probele destinate juniorilor.

Foto sursa:FR Scrimă

Distribuire social media