Campionatul European de Triatlon Multisport

În perioada 29 iunie – 7 iulie, va avea loc a doua ediție a Campionatelor Europene de triatlon multisport, în Târgu Mureş. O serie de probe se vor desfăşura și la Sovata, Sângeorgiu de Pădure şi Ungheni. La această competiție vor participa peste 1.700 de concurenţi din 42 de ţări.

„Este vorba de întreceri continentale la şase ramuri sportive (cross triatlon, duatlon, cross duatlon, aquatlon, triatlon pe distanţă medie şi aquabike), concursuri de înot şi alergare pe timp de noapte, precum şi curse dedicate copiilor” a declarat într-o conferinţă de presă Preşedintele Federaţiei Române de Triatlon, Peter Klosz.

Potrivit preşedintelui Federaţiei Române de Triatlon, în cursele din categoriile Elite şi Juniori vor lua startul şi 20 de sportivi români, iar la celelalte categorii – Paraatleţi şi Amatori – se vor alinia la start circa 300 de sportivi din România.

Din cadrul Clubului Sportiv al Armatei „Steaua București” vor participa sportivii Viorel Pălici, Edith Vakaria și Damian Bogdan.

Transilvania Multisport Triathlon European Championships, cel mai mare eveniment multisport, este organizat de Federaţia Română de Triatlon şi Clubul Master Ski&Bike, sub patronajul European Triathlon Union, în colaborare cu SportLife Multimedia Events şi în parteneriat cu Primăria Municipiului Târgu Mureş şi Consiliul Judeţean Mureş.

Vicepreşedintele European Triathlon Union, Chris Kitchen, a mulţumit tuturor celor implicaţi în organizarea ediţiei 2019 a Campionatelor Europene de triatlon multisport, arătând că desfăşurarea a şase campionate europene într-o competiţie este un eveniment major.

Campionatele Europene de triatlon multisport se vor desfăşura pe parcursul mai multor zile:

– 29 iunie este organizat Cross Triatlon, la Complexul de Agrement şi Sport Mureşul şi Platoul Corneşti din Târgu Mureş;
– 30 iunie – Duatlon Sprint, în centrul Municipiului Târgu Mureş;
– 1 iulie – Cursa de alergare pe timp de noapte (Dracula Night Run) pe Platoul Corneşti;
– 2 iulie – Cross Duatlon (Sovata, Lacul Ursu);
– 3 iulie – Duatlon Standard (‘Transilvania Motor Ring’, Cerghid);
– 4 iulie – concursul de înot pe timp de noapte (Dracula Night Swim) şi cursa rezervată copiilor (Dracula Kids Aquatlon) la Complexul Sportiv şi de Agrement Mureşul;
– 5 iulie – Aquatlon (Complexul Weekend, Târgu Mureş);
– 7 iulie – Aquabike şi Triatlon pe Distanţă Medie (Lacul Bezid, Sângeorgiu de Pădure).

Distribuire social media