Campionatul Național de floretă tineret, ediția 2018

În perioada 17-18 martie, sala de scrimă „Ana Pascu” (Floreasca) din București a găzduit, Campionatului Național de floretă pentru tineret, ediția 2018. La această competiție s-a tras la individual și pe echipe, la feminin și masculin. La start s-au prezenta floretiști de la toate cluburile de profil din țară.

La proba floretă feminin individual au fost prezente la start 24 de sportive. Dacă în  2017, Mălina Călugăreanu (CSA Steaua București) a obținut medalia de argint, în 2018 a reușit să câștige medalia de aur învingând-o în finală pe Ana Boldor, de la CSU Poli Timișoara, scor 15-3. Pe locul trei s-au clasat, la egalitate, două sportive de la CSA Steaua București: Maria Boldor și Anca Săveanu.

În proba floretă masculin individual au fost prezenți la start 24 de sportivi. Pe locul trei s-au clasat doi sportivi de la CSA Steaua: Silviu Roșu și Alexandru Sîrb.

În proba pe echipe feminin au participat șase echipe: CSA Steaua1, CSA Steaua2, ACS Balestra, CSTA București, CS Farul Constanța și CSU Poli Timișoara. Componența celor două formații steliste care au tras în această competiție a fost următoarea:

  • CSA Steaua1: Maria Boldor, Mălina Călugăreanu, Rebeca Cândescu, Anca Săveanu;
  • CSA Steaua2: Andreea Gheorghe, Ioana Mistric, Daria Panait, Crina Popa.

Titlul național și medaliile de aur au fost câștigate de către CSA Steaua1. În finala mare, CSA Steaua1 a dispus de CSU Poli Timișoara, scor 45-31. Pe locul trei s-a clasat CSA Steaua2, care a învins în finala mică pe CSTA București, scor 45-33.

În întrecerea masculină au participat șase echipe: CSA Steaua1, CSA Steaua2, ACS Balestra, CSTA București, CSU Cluj Napoca și CSU Poli Timișoara. Componența celor două formații steliste care au tras în această competiție a fost următoarea:

  • CSA Steaua1: Cristian Cândescu, Răzvan Cristian, Silviu Roșu, Alexandru Sîrb;
  • CSA Steaua2: Gabriel Albeanu, Iustin Albeanu, Radu Mocanu.

În 2018, titlul de campioană națională a fost câștigat de către CSA Steaua1, care a învins în finala mare pe CSU Poli Timișoara, scor 45-40. Pe locul trei s-a clasat CSU Cluj Napoca, învingătoare în finala mică în fața celor de la CSTA București, scor 45-26.

Antrenorii sportivilor steliști sunt: Florin Gheorghe, Marius Gheorghe, Virgil Sălișcan și Predescu Mihai.

Sursă foto: Federația Română de Scrimă

Distribuire social media