Campionatul Național de sabie pentru tineret, feminin, ediția 2018

Campionatul Național de Tineret la sabie feminin, ediția 2018, a continuat în acest weekend, în sala de scrimă „Ana Pascu” din București. S-a tras la individual și pe echipe, la feminin.

În cea de-a treia probă, sabie feminin individual, au fost prezente 19 sportive. În acest an medalia de aur și titlul de campioană națională au fost câștigate de către Georgiana Dima. Legitimată la CSA Steaua București, Georgiana a învins-o în finală pe Cerasela Drăgan, de la CSM Iași, scor 15-9. Pe locul trei s-au clasat Sabina Martiș (CSA Steaua) și Ilinca Pantiș (CS Riposta București). Alte sportive steliste au ocupat următoarele locuri: Felicia Iacob locul 9, Maria Badea locul 11, Tania Lutea locul 15, Andreea Gheorghe locul 18 și Emma Iacob locul 19.

În ultima probă, sabie feminin echipe, au fost prezente la start patru formații: CSA Steaua1, CSA Steaua2, CSM Iași și CSTA București. Sistem de concurs: fiecare cu fiecare, iar la final s-a alcătuit clasamentul.

Medaliile de bronz au revenit sportivelor de la CSA Steaua1. Medaliile de aur au fost câștigate de către CSM Iași, iar pe locul doi s-a clasat CSTA București.

Componența celor două formații care au tras a fost:

CSA Steaua1: Sabina Martiș, Georgiana Dima, Felicia Iacob, Tania Lutea;

CSA Steaua2: Emma Iacob, Maria Badea, Andreea Gheorghe, Denisa Șerban.

Sursă foto: Federația Română de Scrimă

Distribuire social media