Campionatul Național de sabie pentru tineret, masculin, ediția 2018

În sala de scrimă „Ana Pascu” din București, în perioada 22-25 martie, au loc Campionatele Naționale de Tineret la sabie, ediția 2018. Se va trage la individual și pe echipe, la masculin și feminin, iar la start se vor prezenta sabreri de la toate cluburile de profil din țară.

În cea dintâi probă, de sabie masculin individual, au fost prezenți 26 de sportivi.

În acest an medalia de argint a fost câștigată de Matei Aniculoesei, de la CSA Steaua. El a fost învins în finală  de George Dragomir (CSM Unirea Slobozia), scor 15-7. Pe locul trei s-au clasat, la egalitate, Sorin Eftimie (CS Dinamo) și Răzvan Stănescu (CSM Unirea Slobozia).

În cea de-a doua probă, sabie masculin echipe, au fost prezente șase formații: CSM Iași, CSA Steaua, CS Dinamo, CSS Slobozia, CSM Unirea Slobozia1 și CSM Unirea Slobozia2.

Componența formației steliste este următoarea: Matei Aniculoesei, Petru Aniculoesei, Cătălin Dumitru, Vlad Grădișteanu.

Dacă în 2017, CSA Steaua1 a fost vicecampioană la Campionatului Național de sabie pentru tineret, în proba masculină pe echipe, în 2018, echipa militară s-a clasat pe locul 4 fiind învinsă de Dinamo, scor 45-36. Medaliile de aur au fost câștigate de către CSM Iași. În finala mare, CSM Iași a dispus de CSM Unirea Slobozia1, scor 45-42.

Sursă foto: Federația Română de Scrimă

 

Distribuire social media