Campionii de la CSA Steaua, prezenți la Ziua NATO de la Ministerul Apărării Naționale

Sediul Ministerului Apărării Naționale a fost deschis publicului duminică, 7 aprilie, cu prilejul împlinirii a 15 ani de la aderarea României la NATO și 70 de ani de la înființarea Alianței Nord-Atlantice.

În cadrul evenimentului vizitatorii au asistat la un exerciţiu de mânuire a armamentului executat de militarii Brigăzii 30 Gardă “Mihai Viteazul”, vizitat o expoziţie de tehnică militară, expoziţii tematice, dar și câteva săli emblematice ale clădirii Ministerului Apărării Naționale.

Totodată, au fost organizate standuri de prezentare ale Clubului Sportiv al Armatei „Steaua”, Editurii Militare, dar și spații expoziționale de inventică și tehnologii militare.

Standul CSA Steaua a fost unul dintre cele mai vizitate de către publicul larg. Zeci de medalii europene, mondiale și olimpice, trofee de la scrimă, handbal, polo, baschet sau handbal au fost admirate de către vizitatori preț de șase ore. Din vitrinele amenajate la Ministerul Apărării Naționale nu puteau lipsi trofeele Cupei Campionilor Europeni și Supercupei Europei, cucerite de către echipa de fotbal în 1986 și 1987.

Dar CSA Steaua nu a fost prezentă doar cu standul de medalii și trofee la evenimentul de duminică. Ana Maria Brânză, Simona Gherman, Laura Oprea și Robert Jitaru, alături de președintele clubului Steaua, Pompiliu Bixi-Mocanu, s-au aflat ieri în mijlocul evenimentului. Printre cei care au vizitat standul de prezentare ale Clubului Sportiv al Armatei „Steaua” s-a numărat și Gabriel Leș, ministrul apărării naționale, care nu a ratat ocazia de a se fotografia cu o parte dintre campionii roș-albaștri.

România, 15 ani de la aderarea în NATO

La 29 martie 2004, România a aderat în mod oficial la NATO, prin depunerea instrumentelor de ratificare la Departamentul de Stat al Statelor Unite ale Americii, statul depozitar al Tratatului Alianţei Nord-Atlantice.
Depunerea instrumentelor de ratificare a fost urmată, la 2 aprilie 2004, de ceremonia arborării oficiale a drapelului românesc la sediul NATO.
În baza Legii nr. 390 din 28 septembrie 2004, Ziua NATO în România se sarbătorește, în fiecare an, în prima duminică a lunii aprilie. Ziua NATO este o sărbătoare publică dedicată democraţiei, spiritului european şi euroatlantic.
FOTO: CSA Steaua

 

Distribuire social media