Campionii de legendă ai semicercului stelist

Campionii semicercului stelist, sunt marii jucători de handbal care de-a lungul timpului au cucerit trei trofee europene importante: Cupa Campionilor Europeni 1968, 1977 și Challenge Cup 2006.

O mare parte dintre ei au participat miercuri, 27 aprilie 2022, la întâlnirea de gală organizată la Sala „Sevilla” din incinta stadionului Steaua. Cristian Gațu, Nicolae Munteanu, Radu Voina, Ștefan Birtalan, Laurențiu Roșu, campioni ai Europei în 1977, au fost premiați de ministrul Apărării Naționale, Vasile Dâncu, de secretarul de stat Marius Bălu, dar și de președintele clubului Steaua, Răzvan Ștefan Bichir.

Sentimentul că ești o mare națiune nu se poate crea decât prin sport sau dacă ești un mare imperiu, ceea ce nu e cazul României. Aceste întâlniri pe care Steaua le organizează aduc laolaltă marile valori ale sportului românesc. O țară se construiește cu acest sentiment, cu sufletul național călit la focul marilor victorii. Dumneavoastră nu ați jucat pe salarii de milioane, dar ați jucat handbal la cel mai înalt nivel pentru că asta ați simțit cu adevărat. Ați fost campioni mondiali, cei mai buni din lume. Noi care am trăit acele momente, privindu-vă la televizor, nu o să vă uităm niciodată”, le-a transmis campionilor, ministrul Apărării Naționale, Vasile Dâncu.

„Ați fost idolii copilăriei noastre!”

Președintele Stelei, Răzvan Ștefan Bichir le-a mulțumit și el marilor performeri. „Sunt onorat să îi avem aici pe câțiva dintre cei mai mari sportivi din istoria roș-albastră. Unii dintre dumneavoastră ați fost idolii copilăriei noastre. Îmi amintesc de momentele în care așteptam, cu sufletul la gură, să deschid televizorul pentru a urmări clipele de magie pe care le făceați pe semicerc. Vă mulțumesc încă o dată pentru tot ce ați făcut pentru Steaua și vă asigur de tot respectul nostru!”, le-a transmis Răzvan Ștefan Bichir.

Dublu campion mondial Cristian Gațu, fost comandant al clubului, a spus că a simțit întotdeauna că Steaua este casa lui și că aici a trăit cele mai frumoase momente ale carierei sale.

„Este o bucurie să ne revedem de fiecare dată, noi cei care am adus primele rezultate pe plan internațional. Din păcate, de la an la an, de la întâlnire la întâlnire, rămânem din ce în ce mai puțini. Îi omagiem și pe colegii noștri, care nu mai sunt printre noi. Am reprezentat  întotdeauna Steaua cu mândrie și cu dragoste față de culorile roș-albastre”, a declarat dublul campion mondial Cristian Gațu.

Luna marilor succese!

An de an, în luna aprilie, Steaua sărbătorește marile succese europene. Toate finalele steliste au avut loc în luna lui Prier. Pe 6 aprilie 1968, se câștiga prima Cupă a Campionilor Europeni, după (13-11) cu Dukla Praga, pe 22 aprilie 1977, a venit al doilea succes în cea mai importantă competiție intercluburi, (21-20) cu ȚSKA Moscova. Apoi, după Revoluție, echipa de handbal a mai pus în vitrină trofeul Challenge Cup. Pe 29 aprilie 2006, Steaua trecea de echipa portugheză, Sporting Horta, scor final (34-27) .

Distribuire social media