Cătălin Preda locul III la concursul din Liban din Seria Mondială Red Bull Cliff Diving

Sâmbătă, 14 iulie 2019, în cadrul etapei a V-a a, Cătălin Preda a primit cel de-al treilea wildcard din acest sezon în Seria Mondială Red Bull Cliff Diving și a sărit, în premieră, de pe stâncile Pigeon Rock din Beirut.

Stâncile Pigeon Rock sunt simbolul capitalei Libanului și au o înălțime de peste 40 de metri.

Sportivul stelist a reușit să impresioneze cu trei sărituri excelente. În finală, Cătălin Preda a ales o săritură pe care a executat-o în premieră, cu un grad de dificultate de 5,1 (back, 4 sommersaults, 2 twists, pike), pentru care a primit 114,75 de puncte și s-a clasat pe locul 3. Cu doar trei participări în acest sezon, a intrat în top 10 la general, fiind pe locul 9 cu 210 puncte.

Victoria i-a revenit britanicului Garry Hunt. Americanul David Colturi a reușit să termine competiția pe locul secund, având un punctaj mai bun cu 6,65 de puncte față de Cătălin Preda.

După această etapă, Constantin Popovici și Cătălin Preda vor participa la Campionatele Mondiale FINA din Gwangin (Coreea de Sud).

Lupta pentru trofeul King Kahekili va continua la Mostar/Bosnia-Herțegovina (24 august) și Bilbao/Spania (14 septembrie).

Foto: Red Bull Cliff Diving

Distribuire social media