Cel mai bun junior în tricoul Stelei!

Steaua București a reușit un transfer notabil la acest sfârșit de an. Alexandru Mihai Coman a semnat cu gruparea roș-albastră și va reprezenta clubul nostru în competițiile naționale și internaționale. Are 17 ani și e pe locul 27 în lume la juniori. Visează să ajungă să se bată cu cei mai buni jucători ai lumii pentru că are un mental puternic, asemeni favoritului său, Novak Djokovic!
Alexandru vine de la Dinamo București și e cel mai bun junior român, la ora actuală. Iubește tenisul pe care-l practică de la patru ani și jumătate. Născut la Craiova, sigur că tatăl său a vrut să-l ducă la fotbal, dar era prea mic și i s-a spus că trebuie să mai aștepte. „Așa am ajuns la tenis. Aveam foarte multă energie și trebuia să o consum. Numai că, mai târziu, nu am vrut să mai aud de alt sport. Tenisul e ceea ce iubesc”. Simte că face ceea ce-i place cel mai mult. „Poate de asta nici nu simt oboseala. Mă antrenez trei-patru ore zilnic, plus una-două ore de fitness, dar nu o fac din obligație. Pe teren mă simt în largul meu”.

Un elev de nota 10

Pe lângă tenis, Alexandru merge foarte bine și cu școala. „Sunt la Colegiul Național Pedagogic „Ștefan Velovan” unde am intrat cu media 9,62. Am venit de la Școala „Alexandru Macedonski”. Sunt în clasa a XII-a, am BAC-ul anul acesta. Dau la matematică, română și probabil biologie. Am destul de multe emoții, dar vreau notă mare și la bacalaureat”.

Până acum s-a antrenat la o academie de tenis de lângă Frankfurt, dar de o săptămână a început pregătirea cu Andrei Pavel și Adrian Ungur, foștii jucători români. „Am multe de învățat. Îmi place foarte mult și mă bucur să lucrez cu ei. La Craiova, când merg, mă mai antrenez cu Alex Banciu”.

Vrea să fie numărul 1 la juniori și să câștige un Grand Slam

Planurile lui Alexandru Coman sunt bine conturate. „Mai am un an de juniorat și mi-am propus să câștig cel puțin un concurs de Mare Slam. Să fiu pe locul 1, la juniori, să să urc cât pot de mult și la seniori”, dezvăluie el. Hard-ul este suprafața favorită, deși a crescu pe zgură. „Anul acesta am jucat și pe iarbă și mi-a plăcut enorm. Când o să ajung iar la Wimbledon, s-ar putea să schimb suprafața favorită”, spune râzând noul stelist.

Între punctele sale favorite amintește serviciul, forhandul, dar și mentalul puternic. „Mentalul contează enorm în tenis. Îmi place să cred că sunt la fel de puternic ca Novak Djokovic, favoritul meu. Am întors multe meciuri în carieră”. Și ne dă și exemple de câteva. „La Wimbledon, în calificări, adversarul a avut cred că 7 mingi de meci. Set, 5-4, serviciu, 6-5, iar serviciu. Apoi, înainte de Roland Garros, la un turneu, am avut meci cu un belgian, foarte bine clasat. De la set pentru el și 5-3, două mingi de meci, l-am întors. Am jucat apoi în semifinale cu locul 3 în lume, a doua zi, și am bătut 6-3, 6-0. În finală, am pierdut 5-7 în decisiv. Practic meciul acela, pe care l-am întors a fost foarte important pentru mine. Mi-a dat încredere. Doar pentru mama, care vine la meciuri cu mine, e mai greu, îi dau senzații tari”, glumește Alex.

„Nu vreau să fac poze cu ei, vreau să-i și bat!”

Alex Coman îi întâlnește la turneele de Mare Slam și pe cei mai buni jucători ai lumii. Își dorește o poză cu Novak Djokovic. „Vreau să am o amintire cu Nole, dar nu doar atât. Poate ajung să și joc împotriva lui. Nu vreau să ajung doar să le cer autografe marilor jucători, ci să-i și bat”. E visul unui puști de 17 ani care astăzi își începe cariera în tricoul roș-albastru. „Steaua e un club mare, uriaș și mă bucur că am făcut acest pas”, a încheiat Alexandru Mihai Coman.

Distribuire social media