Cele mai strălucitoare stele!

Clubul Sportiv al Armatei Steaua București și-a desemnat vineri, 16 decembrie, superlativele pentru anul care urmează să se încheie peste doar câteva zile.

2022 a fost unul dintre anii de referință în istoria clubului nostru. Este anul cu cele mai bune rezultate pe plan internațional, în care Steaua se poate mândri cu 30 de medalii la Campionatele Mondiale, 47 de locuri pe podium la Campionatele Europene. Sportivii Stelei au câștigat șase titluri mondiale de seniori și 12 medalii de aur continentale, la seniori.

 

Premiile oferite la Gala Steaua 2022

 

Sportivul anului: SIMONA RADIȘ (canotaj)

După ce a devenit campioană olimpică la Tokyo, în barca de dublu vâsle, alături de Ancuța Bodnar, Simona Radiș a câștigat în 2022 patru medalii de aur la Campionatele Europene și Mondiale. Sportiva Stelei a fost strocul bărcilor de dublu vâsle și 8 plus 1, practic canotoarea care impune ritmul în cursă. La finalul acestui an, World Rowing (Federația Internațională de Canotaj) a desemnat echipajul de dublu vâsle al României drept ”Womens Crew of the Year” (Echipajul anului).

Revelația anului: CĂTĂLIN CHIRILĂ (canoe)

Este considerat drept urmașul lui Ivan Patzaichin. În 2022, sportivul legitimat la Steaua a avut o evoluție fulminantă. A câștigat mai întâi titlul european la canoe 1, pe distanța de 1.000 de metri (proba olimpică), pentru ca apoi să cucerească și medalia de aur la Mondiale, în aceeași probă. ”Copilul Deltei”, Cătălin Chirilă și-a mai trecut în cont alte două medalii, fiind vicecampion mondial la canoe 1 – 500 de metri, și medaliat cu bronz la Europene, tot la canoe 1 – 500 de metri.

Juniorul anului: VLAD STANCU (natație)

Evoluție fulminantă în 2022 pentru tânărul înotător român. El a doborât recordurile României pe distanța de 800 de metri și 1.500 de metri, recorduri care datau de mai bine de 20 de ani. La Europenele de juniori de la Otopeni, Vlad Stancu a cucerit nu mai puțin de patru medalii: două de aur și două de argint. Tot în acest an, a avut o participare meritorie la Mondialul de juniori de Lima (Peru), de unde s-a întors cu trei medalii, un argint și două bronzuri.

Echipa anului: formația de polo masculin

Echipa de polo a Stelei nu a avut rival în România. În 2022 a reușit eventul, Campionat-Cupa României, trecându-și în cont al 18-lea titlu de campioană. Steaua și-a întregit evoluția prin participarea în grupele Ligii Campionilor, acolo unde a întâlnit cele mai bun e echipe ale Europei.

Managerul anului: CĂLIN ȘERBAN (canoe-canotaj)

 

MENȚIUNI

ADRIANA AILINCĂI (canotaj)

BEATRICE ANA (lupte)

MARIA BOLDOR (scrimă)

BIANCA COSTEA (natație)

BIANCA GHELBER (atletism)

EDUARD IONESCU (tenis de masă)

DARIUS MOVILEANU (tenis de masă)

EUGEN PĂTRU (paratir cu arcul)

LĂCRĂMIOARA PERIJOC (box)

CĂTĂLIN PREDA (natație)

MAGDALENA RUSU (canotaj)

BERNADETTE SZOCS (tenis de masă)

CRINA TUDOR (gimnastică)

KARINA VASILE (scrimă)

IOANA VRÎNCEANU (canotaj)

Steaua continuă să facă performanță la cel mai înalt nivel. Felicitări tuturor sportivilor, antrenorilor și oamenilor din spatele cortinei, fără de care nu se poate face performanță.

Distribuire social media