Claudia Bobocea, medalie de argint la Europene, în cursa de 1.500 de metri

ISTANBUL, TURKEY - MARCH 04: Claudia Mihaela Bobocea of Romania competes during the Women's 1500m Final during Day 2 of the European Athletics Indoor Championships at the Atakoy Arena on March 04, 2023 in Istanbul, Turkey. (Photo by Alex Livesey/Getty Images for European Athletics)

La Europenele de atletism în sală, de la Istanbul, Claudia Bobocea a obținut un rezultat excelent în cursa de 1.500 de metri. Multiplă campioană națională la 800 și 1.500 de metri, atât în competițiile indoor, cât și outdoor, sportiva Stelei și-a adjudecat medalia de argint la Europene.

Claudia Bobocea a condus cursa din primul tur până spre final, fiind întrecută când mai erau doar 300 de metri de britanica Laura Muir, campioană europeană în exercițiu în aer liber, care a trecut linia de sosire în 4:03,40. Pentru Muir, aceasta este la al treilea aur european indoor din carieră, la 1.500 de metri, după cele cucerite în 2017 și 2019

Atleta noastră a încheiat cursa în 4:03,76, personal best. Podiumul a fost completat de poloneza Sofia Ennaoui (4:04,06).

Gânduri pentru Jocurile Olimpice

“A fost o cursă grea. S-a schimbat un pic sistemul, nu mai sunt doar nouă concurente, ci 12. Mi-a fi dorit să fie o medalie de aur, din păcate nu s-a putut. E un pas important pentru mine acest argint, de la Europene. Mi-am dat seama că pot încă de acum o săptămână, de la Birmingham, unde a fost practic același podium. Urmează refacerea! Ne așteaptă un an greu. Așa va fi pentru toți sportivii care intenționează să se califice la Olimpiadă. Vom avea multe competiții în care sper să fiu acolo sus”, a declarat Claudia.

Tot la Istanbul, Alina Rotaru-Kottmann s-a clasat a cincea în finala probei de săritura în lungime, cu o performanță de 6.62 metri, reușită din ultima încercare. O altă stelistă, Daniela Stanciu s-a clasat pe locul 7 la săritura în înălţime. Stanciu, care în calificări sărise 1,91 metri, nu a reuşit decât 1,86 metri în finală.

Distribuire social media