COMUNICAT DE PRESĂ

Copiii noștri au nevoie de modele, iar eroii sportului, cei care au făcut cunoscut numele României în întreaga lume, merită cinstire.

Tudor Petruș este un nume important al scrimei românești, și nu numai. Cu el la conducere, echipa de floretă a României a cucerit două titluri mondiale, în 1994 și 1995, iar Laura Badea-Cîrlescu a devenit campioană olimpică la Atlanta, în 1996.

Prin mâinile sale au trecut sportivi reprezentativi ai scrimei românești precum Claudia Grigorescu Vanță, Roxana Dumitrescu Nicolae, Elisabeta Guzganu-Tufan, Reka Lazăr-Szabo, Roxana Scarlat-Bîrlădeanu, Laura Badea-Cîrlescu, Cristina Stahl, Corina Indrei, Ioana Ionescu.

În septembrie 2012, Tudor Petruș a părăsit această lume. În semn de omagiu pentru tot ceea ce a făcut pentru secția de scrimă a clubului nostru, dar și pentru România, sala din complexul Steaua îi va purta numele. Dezvelirea plăcii cu noua denumirea a sălii de scrimă va avea loc în cadrul unei festivități luni, 6 iunie, de la ora 12:00.

Jurnaliștii interesați sunt așteptați la sala de scrimă a complexului din Ghencea, începând cu ora 11:45. Accesul se va face pe baza unui act de identitate și a legitimației de jurnalist.

Distribuire social media