Condoleanțe, Emeric Ienei!

Ileana Gyulai Ienei, soția antrenorului care a realizat cea mai mare performanță a fotbalului românesc, s-a stins, astăzi, din viață, la vârsta de 75 de ani.

Ca sportivă, a cucerit 15 titluri naționale la scrimă, unul cu echipa Unio, iar pe celelalte cu Steaua. Pe plan internațional a debutat la Campionatele Mondiale de tineret de la Budapesta, în 1964, unde a cucerit  medalia de argint, la individual, performanța pe care a reeditat-o la Rotterdam, anul următor.  In palmaresul său, în competițiile individuale de anvergură, are nu mai puțin de 11 medalii de aur, 14 de argint și șapte de bronz.

Cele mai importante trofee dobandite la echipe au fost medaliile olimpice de bronz obținute la Mexico City, în 1968 și la Munchen, în 1972 și Cupa Campionilor Europeni care a intrat în posesia Clubului Steaua, dupa ce echipa feminină de floretă, din care Ileana Gyulai a facut parte, s-a clasat pe primul loc la trei editii consecutive.

Campioană mondială în 1969 și dublă medaliată cu bronz la Jocurile Olimpice de la Mexico (1968) și Munchen (1972) cu echipa de floretă a României, Ileana Gyulai Ienei, ne-a povestit într-un interviu, în urmă cu un an, cum a trăit finala de la Sevilla.
Clubul Steaua București transmite condoleanţe familiei îndurerate!

Distribuire social media