Constantin Popovici a câștigat etapa de Red Bull Cliff Diving de la Mostar!

Sportivul român Constantin Popovici (Steaua București) continuă să uimească lumea sportului românesc și mondial. Sâmbătă, 24 august 2019, în etapa a șasea a întrecerii de sărituri Red Bull Cliff Diving Wolrd Series de la Mostar (Bosnia Herțegovina), Constantin s-a clasat pe locul 1 după o evoluție de-a dreptul excepțională.

La ultima săritură, săritorul român i-a “obligat” pe toți arbitrii să îi acorde nota 10! Astfel, cu un total de 448.90 puncte, Constantin i-a devansat pe Gary Hunt (Marea Britanie) – 426.90 puncte și pe Jonathan Paredes (Mexic) – 416.45 puncte.
Tot la Mostar a concurat și un alt român, Cătălin Preda. Beneficiar al unui wildcard, Cătălin s-a clasat la final pe locul 5, cu un total de 402.45 puncte.

Să nu uităm faptul că pe 1 iunie, Constnatin  a avut trei metatarsiene fisurate și unul fracturat la piciorul stâng, accidentare care l-a ținut departe de competiții o vreme.
Chiar și așa, în aceste condiții, în clasamentul general, Constantin Popovici ocupă locul 5, cu 360 de puncte, iar Cătălin Preda este pe locul 7, cu 300 de puncte. Lider este Gary Hunt (Marea Britanie), cu 960 puncte.
Următoarea etapă, și ultima din 2019, din Red Bull Cliff Diving Wolrd Series are loc la Bilbao, în Spania, în perioada 14-15 septembrie.

Constantin Popovici și Cătălin Preda sunt legitimați la clubul Steaua București și sunt pregătiți de antrenorul Florin Avasiloae.

Distribuire social media