CSA „Steaua București” își comemorează eroii căzuți la Revoluția din 1989

Clubul Sportiv al Armatei „Steaua București” organizează miercuri, 19 Decembrie 2018, începând cu ora 11:00, la Monumentul Eroilor din cadrul Complexului Sportiv „STEAUA” – Ghencea, manifestări închinate în memoria foștilor internaționali Radu DURBAC și Florică MURARIU. Cei doi mari jucători de rugby ai CSA ”Steaua București” și ai echipei naționale au căzând la datorie în timpul evenimentelor din Decembrie 1989.

La eveniment vor lua parte oficiali ai clubului militar și ai Federației Române de Rugby, foste glorii steliste ale sportului cu balonul oval, printre care Constantin ȘERBAN, Ștefan CRISTEA, Mihai COJOCARU, Mircea MUNTEAN, Marin IONESCU, Eduard SUCIU, Ion ZAFIESCU, Marin MOȚ, Costică FLOREA, precum și Daniel DURBAC, fiul regretatului Radu DURBAC. Vor fi prezenți și alți mari campioni Gheorghe BERCEANU, Vasile STÂNGĂ și Cristian GAȚU.

De asemenea, vor fi prezente echipele de juniori ale CSA „Steaua București”, dar și seniorii din efectivul primei echipe a grupării din Ghencea.

La manifestările comemorative de la Monumentul Eroilor va avea loc o ceremonie religioasă oficiată de un sobor de preoţi în memoria eroilor steliști, căzuţi la datorie în timpul Revoluţiei din 1989.

Radu DURBAC a jucat peste 30 de meciuri ca fundaş în naţionala României în anii `70 şi a pus umărul la victoria cu 15-10 în faţa Franţei de la Bucureşti, din 1974. Durbac a contribuit la câștigarea de către echipa militară a mai multor titluri de campioană națională, fiind apoi un reputat antrenor al roș-albaștrilor. 

Florică MURARIU a fost căpitanul naționalei de rugby a României. A bifat 70 de meciuri în tricoul primei reprezentative. A jucat în cea mai categorică victorie din istoria naţionalei de rugby, 100-0 cu Bulgaria, la Burgas, în 1976, şi s-a aflat în teren la memorabila victorie în faţa Franţei, 15-0, în 1980.

Distribuire social media