CSA Steaua București rezultate meritorii la Campionatul Național de Canotaj pe ergometru

Pentru a doua oară consecutiv, în prezența președintelui Federaţiei Române de Canotaj, Elisabeta Lipă, Clubul Sportiv Ceahlăul Piatra-Neamț a fost și în 2019 gazda Campionatelor Naționale de Canotaj pe ergometru, întrecere care s-a desfășurat sâmbătă, 2 martie 2019, în Sala Ceahlăul. Concursul a adunat la start cei mai buni 300 de canotori din România la seniori, juniori și masters (35-50 de ani şi peste 50 de ani), aceștia concurând atât la individual, cât și pe echipe. Au fost probe de simplu, dublu, şi echipaj de 4.

La întrecerile de sâmbătă au lipsit seniorii care fac parte din loturile olimpice, aceştia susţinând probele respective în Piediluco, Italia, unde se pregătesc pe ape calde pentru calificările la Olimpiada de la Tokyo din 2020.

Pentru cei mai puțin iniați în acest sport facem precizarea faptului că ergometrul  este un aparat specific canotajului pe timp de iarnă. Aceste aparate sunt necesare deoarece indică mulţi parametri – puterea cu care tragi sau cadenţa loviturilor. Din aceste informaţii se poate vedea cu exactitate potenţialul biologic şi progresul sportivului.

Organizatorii Campionatului Naţional de Canotaj – Ergometru sunt: Federaţia de Canotaj, Ministerul Tineretului şi Sportului, Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret, CS Ceahlăul, LPS Piatra Neamţ, cu sprijinul partenerilor: CJ Neamţ, Primăria şi CL Piatra Neamţ.

La această competiție sportivii steliști au obținut următoarele rezultate:

Juniori: simplu masculin Cat. Ușoară locul 2 – Tănasă Ștefan ( 6.55,20);

Seniori:

  • Simplu masculin: locul 1 – Adam Constantin (5.52,60);
  • Simplu feminin: locul 1 – Vrânceanu Ioana ( 6.49,30);
  • Simplu masculin Cat. Ușoară locul 1 – Cazacu Gabriel (6.35,40);
  • Dublu masculin: locul 1 – Pârghie Cristi, Tudosă Ciprian;
                            locul  3 – Curuzan Ciprian,   Cârstea Sebastian.
  • Dublu feminin Cat. Ușoară: locul 1 – Beleagă Geanina, Mihai Iuliana;
                                            locul 2 – Pascariu Simona, Dobândă Claudia.
  • Echipă 4 masculin: locul 1 – Tănasă Alexandru,  Cornea Sebastian, Horodișteanu Florin, Cazacu Ovidiu.
Distribuire social media