CSA „Steaua București” și-a comemorat eroii

Ca în fiecare an, astăzi, 19 decembrie, la Monumentul Eroilor Revoluției din Complexul Sportiv Steaua Ghencea, au fost comemorați cei doi rugbyști internaționali, Radu Durbac și Florică Murariu.

Cei doi mari jucători de rugby ai Clubului Sportiv al Armatei ”Steaua București” și ai echipei naționale sunt eroi ai neamului, căzuți la datorie în timpul evenimentelor din decembrie 1989. Amintirea lor va fi eternă pentru cei care i-au cunoscut și care îi comemorează an de an cu profund respect.

Ceremonia solemnă a început cu o slujbă de pomenire oficiată de un sobor de preoți, după care colegi ai celor dispăruți, membri ai familiei, reprezentanți ai Federației Române de Rugby și sportivi ai clubului Steaua au aprins o lumânare pentru veșnica pomenire a lui Radu Durbac și a lui Florică Murariu. Acest ceremonial a devenit o tradiție pentru clubul nostru, o datorie de onoare, fiind oficiat în fiecare an.

Radu DURBAC a jucat peste 30 de meciuri ca fundaş în naţionala României în anii `70 şi a pus umărul la victoria cu 15-10 în faţa Franţei de la Bucureşti, din 1974 și a contribuit la câștigarea de către echipa militară a mai multor titluri de campioană națională, fiind apoi un reputat antrenor al roș-albaștrilor.

Florică MURARIU a fost căpitanul României. A bifat 70 de meciuri în tricoul primei reprezentative. A jucat în cea mai categorică victorie din istoria naţionalei de rugby, 100-0 cu Bulgaria, la Burgas, în 1976, şi s-a aflat în teren la memorabila victorie în faţa Franţei, 15-0, în 1980.

Dumnezeu să-i odihnească în pace!

Distribuire social media