CSM Steaua București EximBank învinge liderul clasamentului LNMB

CSM Steaua București EximBank este la a patra victorie consecutivă, trei victorii sunt împotriva primelor 4 echipe din clasamentul Ligii Naționale de Baschet Masculin.

Azi, 17 aprilie, la sala Mihai Viteazul din București, a avut loc etapa a 7-a din Top 6, în care CSM Steaua a învins pe BC CSU Sibiu, scor 77-73 (24-23, 24-13, 11-16, 18-21) . CSU Sibiu este liderul clasamentului cu 51 de puncte.

Antrenorul Jukka Toijala a început partida cu Zekovic, Darwiche, Falker, Runkauskas și Marinov.

Primul sfert a fost echilibrat, cele două echipe luptând pentru fiecare punct.

Sfertul doi a aparținut steliștilor, echipa reușind un parțial de 11-0 și scorul devenea 46-34. Evoluția bună a roș-albaștrilor a continuat, prima repriză a fost câștigată cu 48-36.

În sfertul trei jocul celor două echipe a fost caracterizat de ratări la ambele coșuri, Sibiul reușind să reducă 5 puncte din deficit.

Sfertul patru a început de la scorul 59-52, CSM Steaua refăcându-și avantajul din două cifre pe tabelă. Baschetbaliștii sibieni au crezut că vor reuși să întoarcă rezultatul, dar echipa roș-albastră prin recuperările și finalizările realizate a câștigat partida.

De la CSM Steaua s-au remarcat: Paul Marinov cu 16 puncte și 3 recuperări, Randan Falker cu 13 puncte, 7 recuperări și o pasă decisivă și Marius Runkauskas cu 12 puncte (2×3), 2 recuperări și o pasă decisivă.

După acest meci CSM Steaua are 20 victorii și 9 înfrângeri, fiind pe poziția a 3-a în clasamentul Ligii Naționale de Baschet Masculin, cu 49 puncte.

Următorul meci va avea loc în sala Mihai Vitezul din București, vineri, 21 aprilie, ora 18.00, cu echipa BC SCM Timisoara. Meciul va fi transmis live pe FRB TV.

Distribuire social media