CSM Steaua EximBank pierde semifinala din cadrul Cupei României

CSM Steaua EximBank a pierdut prima semifinală din cadrul Cupei României la baschet masculin cu CSM CSU Oradea. Scor final 65-71 (18-18, 20-19, 14-15, 13-19). Meciul a avut loc în Sepsi Arena din Sfântu Gheorghe în prezența a aproximativ 600 de spectatori.

Acest lucru a fost posibil datorită apărării echipei adverse, CSM CSU Oradea exercitând o presiune în permanență asupra omului cu mingea și prin prisma faptului că a găsit soluțiile potrivite în momentele cruciale pe faza de atac. A fost un meci cu încărcătură foarte mare, între două echipe foarte bune. Ambele echipe au fost apăsate de miză.

După o dispută extrem de echilibrată, cele două echipe s-au succedat la conducere, fără a se putea distanţa decisiv pe tabela de marcaj. CSM Steaua s-a aflat în avantaj în penultimul minut, scor 65-64, dar orădenii s-au concentrat mai bine pe final şi s-au impus cu scorul de 71-65.

Jukka Toijala, antrenorul echipei bucureștene, și-a început conferința de presă lăudând prestația adversarilor:

„Felicitări Oradea. Cred că au fost puțin mai buni azi, au încheiat meciul cu 6 puncte în față. Au fost 31 de schimbări de lider, ambele echipe au condus 15, 16 minute. Am pierdut o bătălie. Nu a fost frumos pentru ambele părți. Amândouă echipele s-au concentrate pe apărare și au jucat tare acolo. Am mers înainte cu dorința noastră să câștigăm. Din acest motiv au fost 26 de mingi pierdute de noi, nu de adversar, deși Oradea s-a apărat bine. Dar 26 de turnovers și am pierdut la 6 puncte, acolo s-a făcut diferența.”

Andrei Mandache, căpitanul bihorenilor, a comentat într-un mod plin de fair play partida cu Steaua:

„Un meci foarte interesant, disputat chiar până spre finalul partidei. O echipă a Stelei foarte bine pregătită pentru acest meci. Ne-au pus probleme încă din primele secunde, chiar dacă noi am avut un început mai puternic. Vreau să-i felicit pentru această luptă și să-mi felicit și colegii pentru efortul depus în a obține această victorie.”

De la CSM Steaua EximBank s-au remarcat Cătălin Lucian Baciu cu 17 puncte, 13 recuperări și o pasă decisivă, Pavel Marinov cu 17 puncte (1×3), 8 recuperări și o pasă decisivă, și Brandon Taylor cu 13 puncte (1×3), 3 recuperări și 4 pase decisive.

De la CSM CSU Oradea s-a remarcat Kristopher Jameil Richard cu 18 puncte (3×3), 4 recuperări și o pasă decisive.

Distribuire social media